Batman-stjärnan besöker de skadade

Christian Bale på sjukhuset efter massakern som krävde 12 liv

1 av 9 | Foto: AFP och AP
Christian Bale tillsammans med sköterskor på Swedish Medical Center, där skådespelaren besökte flera av de skadade.
NYHETER

Filmstjärnan Christian Bale, som spelar huvudrollen i de senaste Batman-filmerna, besökte skottskadade på sjukhuset i Denver i går.

– Patienterna blev väldigt glada, sa sjukhuschefen Bill Voloch till Denver Post

Bale var på sjukhuset i Denver i ungefär två och en halv timme. Han träffade fem personer som skadades i vansinnesdådet på Batmanpremiären i Aurora. Ytterligare två patienter kom från ett annat sjukhus för att träffa den engelske skådespelaren, som spelar huvudrollen i de senaste Batmanfilmerna.

Träffade poliser

Filmstjärnan och hans fru Sandra Blazic träffade också sjukvårdspersonal, poliser och annan personal som arbetade under den tragiska natten då 12 personer dödades och 58 skadades på biografen i Aurora.

– Det var bra för patienterna. Vi hoppas det var terapeutiskt för dem. Alla i personalen uppskattade verkligen att han kom, sa sjukhuschefen Bill Voloch till Denver Post.

En av patienterna Bale besökte var Carey Rottman från Denver, som tog en bild och lade ut på Twitter.

"Där som privatperson"

Sjukhuschefen Bill Voloch berättade för Denver Post att Bale hörde av sig innan sitt besök och bad att sjukhuset inte skulle underrätta media.

– Han ville bara träffa patienter och polis, sa sjukhuschefen till tidningen.

Representanter från Warner Bros Pictures, filmbolaget bakom "The dark knight rises", berättade att Bale besökte Aurora på egen hand.

– Mr Bale är där som privatperson och representerar inte Warner Brothers, sa en talesperson på filmbolaget till Denver Post.