Skickade planer på massakern till psykiatern

Foto: AFP
James Holmes i rättssalen.
NYHETER

Ett anteckningsblock fyllt av teckningar hur han skulle döda folk.

Det skickade den misstänkte massmördaren James Holmes, 24, till sin psykiater – en vecka innan massakern på Batman-premiären i Colorado.

Enligt den amerikanska tv-kanalen Fox News ska anteckningsblocket ha skickats till James Holmes psykiater på universitetet i Colorado. Men det makabra brevet blev liggande oöppnat i ett postrum i över en vecka innan det upptäcktes i måndags.

Tolv döda

Då var det redan för sent. I fredags misstänks James Holmes beväpnad ha klivit in på bio-premiären av Batman-filmen "The dark knight rises" i Aurora, Colorado. Tolv personer sköts ihjäl och 58 personer skadades i massakern.

Det är fortfarande oklart varför brevet inte upptäcktes tidigare och varför det inte nådde sin adressat – den misstänkte massmördarens psykiater.

Ritade streckgubbar

James Holmes namn ska ha stått skrivet på utsidan av kuvertet. Bland anteckningarna fanns bilder på streckgubbar med vapen som sköt ihjäl andra streckgubbar.

– Inuti brevet fanns ett anteckningsblock fyllt av detaljer om hur han skulle döda folk. Där fanns teckningar om visade vad han skulle göra, illustrationer av massakern, säger poliskällan till Fox News.

Kunde ha förhindrats

Anteckningsblocket är nu i FBI:s händer. Fyndet har lett till spekulationer om att en tidigare upptäckt kunde ha förhindrat tragedin i Colorado för mindre än en vecka sedan.

Enligt Fox News kan James Holmes också ha haft psykiatern som lärare vid universitetet i Colorado. Men den misstänkte massmördaren ska ha hoppat av sin utbildning i neurovetenskap efter att ha misslyckats med en examen.