Här häktas läkaren för våldtäkt

HITTAD – EFTER TVÅ DAGAR Läkaren greps i går av polisen misstänkt för våldtäkt och misshandel av en kollega vid Astrid Lindgrens barnsjukhus. Här häktas han vid Solna tingsrätt. Läkarens bostadsadress är okänd vilket kan ha försvårat polisens arbete med att gripa honom.
NYHETER

En läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus har häktats misstänkt för att ha våldtagit och misshandlat en kollega på jobbet.

Efter att ha varit på fri fot i två dagar kunde polisen gripa honom.

– Min klient är djupt chockad och väldigt bestört över att befinna sig i den här situationen, säger hans advokat Bo Klasén.

Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Läkaren anhölls i sin frånvaro i lördags sedan han anmälts av en kollega för våldtäkt och två fall av misshandel. I två dagar jagades han av polis innan han kunde gripas.

Brotten ska ha begåtts på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Sjukhuset bekräftar att det är en anställd som ska ha blivit utsatt och Aftonbladet erfar att det rör sig om en sjuksköterska.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum den 30 juni och de två fallen av misshandel den 3 maj och den 4 juni i år.

Personal blev vittne

I förhör nekar läkaren till anklagelserna men häktades i går på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Till tingsrätten fördes han in bakvägen av poliser i tung skyddsutrustning.

– Han säger att han inte har gjort sig skyldig till misshandel eller någon form av sexuell kränkning, säger hans försvarsadvokat Bo Klasén.

Enligt källor med insyn i utredningen ska minst en i personalen ha blivit vittne till våldtäkten. Misstankarna har tagit läkaren mycket hårt, enligt Bo Klasén.

– Det kommer som en blixt från klar himmel att han blir anklagad för det här.

Okänd adress

Läkaren var skriven hemma hos en kollega.

– Senaste gången jag hörde något från honom var för en månad sedan, säger kollegan, som förvånas över de allvarliga misstankar som riktas mot läkaren.

– Polisen kom i helgen när vi satt och grillade och frågade efter honom. Jag frågade om han hade gjort något dumt men de sa bara att det var sekretess.

Även om läkaren släpps ur häktet kommer han inte att återgå i tjänst innan utredningen är avslutad.

– Jag kan inte säga så mycket om det som har hänt. Men om det visar sig stämma så är det naturligtvis fruktansvärt, säger Klas Östman presschef på Karolinska sjukhuset.