Polis jagade beväpnad man i Vänersborg

Sköt sig själv innan han greps

1 av 3 | Foto: Läsarbild
Tungt beväpnad polis letade efter mannen.
NYHETER

Polisen i Vänersborg letade under fredagsmorgonen efter en beväpnad man i skogarna kring Frändefors.

Mannen sköt under natten mot sin familj och tände eld på sitt hus.

Strax innan niotiden på fredagsmorgonen sköt mannen sig själv.

Mannen avlossade skott med sitt jaktgevär mot sin fru och hennes dotter. Sedan tände han eld på huset och två av familjens bilar. Sedan tog mannen sitt jaktgevär och begav sig ut i skogen. Polisen fick larmet om händelsen vid halv fyra-tiden på morgonen.

Försvann från platsen

Mannen som är misstänkt för mordförsök söktes av polis under fredagsmorgonen. Efter drygt två timmar i området, runt 07.30-tiden, sökte polis fortfarande i området efter mannen.

– Får vara försiktiga naturligtvis med tanke på vad han har gjort och att han har ett jaktvapen. Vår målsättning är att hitta honom och prata honom till rätta, men i nuläget vet vi inte var han är, sade Tomas Fuxborg, presstalesman polisen Västra Götaland till Aftonbladet på morgonen.

Vid 08.30-tiden hade polisen fortfarande inte hittat mannen men hade då haft kontakt med mannen per telefon.

Sköt sig själv

Strax innan niotiden hörde piketen som börjat närma sig mannen som belägrat sig i en jaktstuga på gården. Plötsligt hörde de ett skott. När de kom fram till mannen visade det sig att han skjutit sig själv.

Mannen fördes med ambulans till sjukhuset i Trollhättan där han opererades under fredagen för inre skador. Hans tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt. Mannen vårdas nu på en intensivvårdsavdelning. 

De två kvinnorna fördes även de till sjukhuset för krishjälp, men de ska inte ha fått några fysiska skador efter händelsen.

Sköt mot sin fru

När polisen larmades vid 03.30-tiden fick de höra att villan stod i brann och de fick även uppgifter om skottlossning.

– En kvinna ringer och säger att hennes man har skjutit mot henne och hennes dotter som också är skriven på adressen. De flyr ut ur huset och mannen har försökt att skjuta dem, men har inte träffat, säger Tomas Fuxborg.

De båda kvinnorna lyckades fly och klarade sig undan skotten.

Inget motiv

Efter det ska mannen, som är i övre 50-årsåldern, ha satt eld på familjens bostad, som har brunnit ner till grunden. Även familjens bilar ska ha tänts på.

– Det finns också uppgifter om att han skjutit ute i terrängen, säger Fuxborg.

Mannen är beväpnad med ett jaktvapen försvann sedan från platsen och piketpolis sökte efter honom i terrängen i området.

Men vad som har föranlett händelsen har polisen inga uppgifter om.

– Det vet vi inte, vi vet inte vad motivet är. Men någonting gör naturligtvis att han inte mår bra, men vad det är vet vi inte än.

Enligt polisen har frun uppgett att mannen aldrig uppträtt på liknande sätt. 

ARTIKELN HANDLAR OM