Ny vapengalen "joker" gripen i USA

Kan ha förberett massaker

Foto: JIM LO SCALZO/EPA/SCANPIX
Den gripne Neil Edwin Prescott hade en vapenarsenal i sitt hem när han greps.
NYHETER

Neil Edwin Prescott hotade sin arbetsgivare med orden "Jag är jokern, jag ska ladda mina vapen och spränga alla".

Nu tror sig den amerikanska polisen ha stoppat en ny massaker.

I mannens hem hittades 25 vapen och tusentals kulor.

En vecka efter massakern på en biograf i Colorado där 12 dödades och 58 skadades tror sig polisen i Maryland ha stoppat ännu en "joker", rapporterar ABC News. Mannen, som skulle sägas upp, greps efter att i måndags ha hotat sin arbetsgivare med orden "Jag är jokern, jag ska ladda mina vapen och spränga alla".

Arsenal av vapen

I Prescotts hem hittade polisen en hel arsenal av vapen - sammanlagt 25 stycken, däribland halvautomatiska gevär, hagelbössor och revolvrar. Polisen uppger också att han förvarade tusentals kulor i "40 stora järnlådor".

Enligt en domstolshandling som ABC News tagit del av är rätten övertygad om att Prescott planerade en massaker. "Prescott har också slagit fast att han skulle vilja se sin chefs hjärna utspridd över en trottoar", står det i dokumentet enligt ABC News.

Likheter med biomassaker

– Efter vad som hände för en vecka sedan i Aurora, Colorado, är det viktigt att veta att vi ser mycket seriöst på alla hot, säger Mark Magaw vid polismyndigheten i Prince George.

Det var i fredags förra veckan som James Holmes, 24, misstänks ha öppnat eld på en biograf i Colorado under midnattspremiären av den nya Batman-filmen "The Dark Knight Rises." Holmes har sagt till polisen att han var "jokern", en av figurerna i Batman-filmerna.