Mordet på hantverkaren ett mysterium

Leszek Przytarski, 28, höggs ihjäl på porrbiograf

Foto: FLINDT MOGENS
Den mördade mannens kropp förs bort från biografen.
NYHETER

Den polske hantverkaren Leszek Przytarski, 28, fattade förmodligen aldrig att de båda kvinnorna som kom in till honom i båset på porrbiografen var ute efter att mörda honom.
– Men de hade planerat mordet, säger Ove Bundgaard Larsen vid Köpenhamnspolisen. Vi tror att de antingen var ute efter hämnd eller efter att råna honom.

Det var i tisdags kväll som polacken, som sedan länge arbetar och bor i Köpenhamn, hittades död inne på porrbiografen Play House på Vestbrogarde. Han var knivhuggen både i bröstet och halsen.
Kroppen hittades i ett av de små privata bås där man enskilt kan titta på porrfilm. Det är också känt att prostituerade använder båsen för att betjäna kunder.
Tidigt efterlyste polisen i Köpenhamn två rumänska kvinnor, 23 och 25 år gamla, i samband med mordet. Med hjälp av övervakningskameror på gatan utanför visste man att de befann sig i området vid Play House vid 18-tiden i torsdags, den tidpunkt som Przytarski gick in på porrbiografen. Polisen har dock inte bekräftat att filmerna visar mannen och kvinnorna tillsammans. Åklagaren antyder dock att kvinnorna följde med 28-åringen in i den privata båset på biografen och att de är prostituerade.
Efter mordet lämnade kvinnorna porrbiografen. I går greps de i centrala Köpehamn.
Polisens teori är att de planerat och i samförstånd knivdödade polacken för att av någon anledning hämnas på honom – eller också att det handlar om ett rånmord.
Mannens plånbok fanns intill kroppen, men innehöll bara småpengar. Hans mobiltelefon var stulen.
Vid en häktningsförhandling i går eftermiddag nekade båda kvinnorna till att ha med mordet att göra. Rätten ansåg inte att bevisen räckte för att häkta dem, men beslutade att de ska sitta anhålla i tre dygn så att polisen får mer tid att samla bevis mot dem.
_Vi är rätt säkra på att vi gripit rätt personer, att de båda kvinnorna tillsammans mördat mannen, säger Ove Bundgaard Larsen till dansk media.