Man tände eld på sin ex-sambo

NYHETER

Kvinnan åkte hem till sin ex-sambo - då hällde mannen bensin över kvinnan och tände på.

– Hon skulle lämna deras gemensamma dotter som är i fem-årsåldern, säger en nära vän till kvinnan.

Mannen och kvinnan som båda är i 50-årsåldern var enligt uppgifter till Aftonbladet tidigare sambos. I går kväll ska kvinnan ha kört hem till sin tidigare sambo som bor i en mindre ort i Dalarna.

Skadades svårt

Då hällde mannen bensin över kvinnan och tände på, uppger flera personer i den tidigare familjens närhet till Aftonbladet. Enligt samma uppgiftslämnare blev det tidigare parets dotter troligen vittne till händelsen.

Kvinnan fick svåra brännskador och fördes enligt polisen till Falu lasarett. Kvinnan har sedan dess förflyttats till Linköpings universitetssjukhus och hon vårdas nu på dess brännskadeavdelning. Hennes tillstånd är kritiskt och hon vårdas nu på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

Sitter anhållen

Efter dådet greps mannen av polis och under söndagen anhölls han – misstänkt för grov misshandel alternativt mordförsök.

Polisen är mycket förtegen om händelsen och hänvisar till förundersökningssekretess. Under dagen har polisen utfört tekniska undersökningar av brottsplatsen, samt hållit förhör med vittnen och den misstänkte mannen.

– Vi kan inte säga så mycket mer än att en man sitter anhållen och att de inblandade har haft en nära relation, säger Kent Lind, länsvakthavande polisbefäl i Dalarna.

Hålls nersövd

Ett möjligt motiv som nämns av personer i familjens närhet är svartsjuka - mannen ska inte ha accepterat att kvinnan träffat en ny partner.