Titta, de hinner först till altaret

1 av 3
NYHETER

Efter Victoria och Daniel hoppas många på mer kunglig bröllopsyra.

Men vilka blir först ut att byta ringar – Chris och Madeleine eller Sofia och Carl Philip?

Vi tog oss rätten att spekulera en smula, med hjälp av Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson.

Smälter in på hovet

Förmågan att strida mot dåliga odds ger Sofia pluspoäng.

Sofia: Sofia har steg för steg tagit klivet in i den närmaste kretsen av kungafamiljen. Och hon har gjort det bra. Framförallt har hon lyckats – trots rätt taskiga förutsättningar. Det ger henne pluspoäng.

Betyg:

Chris: Chris har fördel av att han växt upp i ‧societeten och vimlat med kändisar och kungligheter sedan barnsben. Han vet hur man beter sig i finare kretsar, det där är en naturlig sak för honom.

Betyg:

Kunglig stil

Egen stajlist och magisk förvandling ger Sofia högsta betyg.

Sofia: Högsta betyget bottnar i den imponerande förvandling som hon genomgått och klarat så bra. Det har skett på ganska kort tid dessutom: från dokusåpa-deltagare och Slitz-utvik till prinsess-chic och bistånd. Hon har till och med en egen stajlist numera.

Betyg:

Chris: Återigen, Chris har en närmast medfödd kunglig stil. Han behöver knappast anstränga sig för att uppbringa en sådan. Detta är en fördel för honom men kan förstås också bidra till att han inte anstränger sig lika mycket.

Betyg:

Bakgrund

Chris föddes in i societeten – det ger honom fördel.

Sofia: Sofia har till skillnad från Chris inte gått på några privatskolor. Hennes bakgrund är tvärtom ganska fläckig – och dokusåpor är det värsta kungen vet. Samtidigt kan man titta på Daniel Westling som inte heller hade den ”rätta” bakgrunden men klarade sig fint ändå.

Betyg:

Chris: Här är det fördel Chris. Han har de rätta kontakterna och vet hur man för sig i finare sammanhang.

Betyg:

Kärleksbevis

Sofia och Carl Philip kilar så stadigt att det blir högsta betyg.

Sofia: Sofia och Carl Philip har varit sambor i över ett år och de har även inrett sin fina lägenhet tillsammans. De två vinner på att de dessutom arbetar ihop då prinsen sitter i styrelsen i för Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground.

Betyg:

Chris: Chris och Madeleine bor ihop i en lägenhet på Upper West Side på Manhattan och delar av kungafamiljen har även varit över till New York för att träffa dem. Chris ska enligt uppgift ofta ge Madeleine små presenter som tecken på hans kärlek. De verkar lyckliga.

Chris:

Kungafamiljen

Chris har långt till Sverige – men gör sitt bästa.

Sofia: Sofia vinner på att hon träffar kungafamiljen oftare. Varje helg äter de söndagsmiddag tillsammans och de har även ‧semestrat ihop. Hon hade jobbigt i början, men blir nu väl mottagen.

Betyg:

Chris: Avståndet mellan Chris och familjen får viss betydelse, men det märks att han vill ta del av Madeleines liv i Sverige. Han reser över till Sverige ganska ofta och kungafamiljen besöker honom och Madeleine. Han är på rätt väg, men att det är en atlant emellan honom och svärföräldrarna går inte att förneka.

Betyg:

Social förmåga

Chris kan de sociala koderna, men är lite butter framför kameran.

Sofia: Innan Sofia blev accepterad tittade prinsens vänner snett på henne. Men nu har hon lyckats sammanföra bekantskapskretsarna. Carl Philip umgås även flitigt med hennes vänner. På den här fronten har hon gjort det bra. Sofia vinner också mycket på sin charm och att hon är så snäll, sådant gillar kungen.

Betyg:

Chris: På ett sätt har det gått väldigt smärtfritt för Chris eftersom han redan kan de sociala koderna. Samtidigt är han oftast lite butter framför kameran, och vill inte gärna synas på bild. Det drar ner betyget.

Betyg:

Resultatet

Resultatet? Sofia ligger steget före Chris i kampen mot altaret. Chris vinner på sin societetsbakgrund, men Sofia tar igen på charm och underdog-position. Så pass att Älvdalstjejen – om Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson får rätt – kommer att vinna den kungliga förlovningsfighten.

Sofia: 23

Chris: 21

Har du svårt att läsa i bilden? Texten finns också normalt utskriven längre ner.

ARTIKELN HANDLAR OM