Sommarens klantigaste tjuv fällde sig själv

1 av 3
NYHETER

Sommarinbrott är som regel väldigt svåra brott för polisen att klara upp.

Men polisen i Østjylland i Danmark fick i sin jakt på en inbrottstjuv oväntad hjälp – av tjuven själv.

Den okände tjuven hade begått ett flertal inbrott under försommaren och polisen stod handfallen fram tills mitten av juli. Då fick de ett kraftigt genombrott i ärendet. Serverat på silverfat av inbrottstjuven själv.

259 bilder och klipp

Ett av tjuvens offer, en 29-årig kvinna från Tranbjerg utanför Århus som fått tre bärbara datorer stulna, vände sig till polisen med inte mindre än 259 bilder och videoklipp av och med tjuven. Den 3 juli, när 29-åringen, satt och arbetade med sin nya dator, poppade det nämligen upp ett besked på skärmen att det fanns nya filer i hennes "drop-box".

– Jag förstod inget, för jag hade själv inte lagt till några filer på länge. Men det visade sig att tjuven hade anslutit sin kamera till en av mina stulna datorer. När det sker, överförs innehållet automatiskt till min drop-box. Snabbt som blixten kände jag igen mina tre datorer på en av bilderna där tjuven poserar med dollarsedlar, säger den 29-åriga kvinnan till den danska tidningen BT.

Avklädda bilder

Polisen identifierade tjuven och efterlyste honom. Han kopplades med hjälp av bilderna också snabbt till ett annat inbrott. Fast vid det laget hade han hunnit lämna landet. Han är därför fortfarande på fri fot.

På videoklippen pratar mannen ett östeuropeiskt språk. På flera bilder är han också avklädd, uppger BT.

– Det var inga bilder som jag är van att se på min arbetsdator, säger den 29-åriga kvinnan till tidningen.

Narkotikabrott

Kvinnan berättar också för BT att ett klipp från datumet då hon hade inbrott visar mannen cyklandes bort från hennes hus i Tranbjerg.

Bilderna visar också vad tjuven ägnat sig åt i Danmark. Förutom att ha besökt turistsevärdheter i Köpenhamn och Århus framgår det också att mannen varit i Christiania och rökt hasch.

Han är därför också misstänkt för narkotikabrott.

ARTIKELN HANDLAR OM