Hotfullt klotter på bostaden mot förre vd:n för Carema

Carl Gyllfors.
NYHETER

"Vi glömmer aldrig" klottrades på Carema Cares förre vd:s bostad natten mot måndagen. Carl Gyllfors har blivit hotad tidigare och klottret kan ha ett samband med hans tid som vd på företaget.

Bland annat skandaler inom företaget Carema har fått vinster i välfärden att bli ett hett debattämne. Foto: URBAN ANDERSSON

Natten mot måndagen klottrade någon på förre vd:ns för Carema Care, Carl Gyllfors, bostad i Stockholm.

Budskapet var "Vi glömmer aldrig", enligt uppgifter till Aftonbladet. En polisanmälan kom in tidigt på måndag morgon och en privatperson står som målsägande. Och Carema Care.

Hotbild mot Gyllfors

Carema Cares informationschef svarar i ett sms att på grund av den hotbild som tidvis fanns mot Carl Gyllfors under hans tid som vd, kommer Carema Care stå för säkerhetsarrangemang runt honom och hans bostad en tid framöver.

Polisen vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot Carl Gyllfors och Carl Gyllfors själv vill inte kommentera händelsen.

– Jag är inte hemma så jag vet inget om det, säger han.

Hot har förekommit mot Carl Gyllfors tidigare, vilket han berättade om i Aftonbladet tidigare i år.

Blåsigt Carema

Carl Gyllfors steg in som vd i ett blåsigt Carema Care i maj 2011. I mars i år beslutade han sig för att avgå, efter en period med "nästan omänsklig arbetsbelastning", stod det då i ett pressmeddelande. Tillförordnad vd är i dag HR-chef Margareta Sööder.