Kvinna död i bostad i centrala Malmö

1 av 7 | Foto: ANDREAS HILLERGREN
Den misstänkte mannen under häktningsförhandlingen.
NYHETER

En 52-årig kvinna avled av sina skador i en lägenhet i centrala Malmö vid lunchtid.

Grannar ska ha hört skrik från lägenheten och ringt polisen.

En man har anhållits i sin frånvaro misstänkt för mord.

Det var en granne som hörde oväsen från lägenheten på Friisgatan i centrala Malmö och larmade polisen strax efter klockan tolv på måndagen.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska det ha hörts en smäll och skrik från bostaden och det ska ha synts blodspår i trappan.

När polisen kom till platsen hittades kvinnan mycket svårt skadad. Ambulans tillkallades men när de kom fram konstaterades hon avliden.

– Hon avled av sina skador och vi misstänker brott, säger Linda Pleyn, informatör vid Malmöpolisen.

Totalt skickades sex polisbilar och två ambulanser skickades till platsen. Ambulanserna lämnade platsen efter drygt en timme utan att ta någon med sig. Polisen rubricerar brottet som mord alternativt dråp.

Man i röd tröja

Grannarna ska ha sett en person springa från platsen. Och enligt uppgift till Aftonbladet letade polisen initialt efter en person med blod på skorna.

Under kvällen anhölls en man i sin frånvaro.

– Det är oklart hur den misstänktes relation till offret har sett ut, säger Jimmy Modin på polisens länskommunikationscentral.

Strax innan polisen kom till platsen uppger vittnen att en man i en röd tröja cyklade iväg från adressen. Polisen letar nu efter honom.

– Jag vet inte om det är samma man som är den som har anhållits i sin frånvaro. Men vi vill ha tag i honom för att höra om han har gjort några iakktagelser, säger Jimmy Modin.

Aftonbladets reporter Kenan Habul, som åt lunch i närheten av brottsplatsen, berättar att polismän frågat lunchgäster på intillliggande restauranger om mannen i den röda tröjan.

Teknisk undersökning

Polisen har spärrat av ett större område kring platsen för teknisk undersökning. Avspärrningen bröts under eftermiddagen.

Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under morgondagen.

Polisen vill inte säga något om hur kvinnan dog.

Men det var hennes skador som fick polisen att misstänka mord.

En presskonferens kommer att hållas i morgon klockan 10.15.

■ ■ Texten uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM