”Hörde hur hon skrek”

Kvinnan mördad i sitt hem – polisen mötte misstänkte mördaren när han flydde

1 av 5 | Foto: KRISTER HANSSON
VAR DÖD NÄR AMBULANSEN KOM En granne hörde hur den 52-åriga Malmökvinnan skrek i panik och larmade 112. Polisen hittade henne mycket svårt skadad i lägenheten, men innan ambulansen hann fram hade hon avlidit.
NYHETER

Polisen mötte den misstänkte mördaren utanför huset på Friisgatan i centrala Malmö. Utan att veta om det.

– Samtidigt som han cyklade iväg kom polisen till platsen, ­säger ett vittne till Aftonbladet.

Nu är mannen anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mordet på en 52-årig kvinna.

Larmet om överfallet på kvinnan kom från en granne klockan 12.15 i går.

– När jag stod i duschen hörde jag en våldsam duns, berättar han. Jag trodde att det var soprumsdörren som slog i blåsten och kollade ut genom fönstret.

– Då hörde jag kvinnan skrika från sin lägenhet. Hon skrek ”aj” och ”nej” i panik. Då ringde jag 112 och larmade.

Tog cykel på gården

När han la på luren blev det helt tyst i den andra lägenheten.

– Jag såg en man i röd tröja komma ut därifrån. Han tog en cykel på gården och precis när han cyklade i väg kom polisen. De måste nästan ha gått om varandra.

I lägenheten hittades kvinnan mycket svårt skadad. När ambulansen kom fram var hon redan död.

På gatan utanför finns flera välbesökta trottoarserveringar och polisen frågade gästerna om de hade sett en man i röd tröja komma ut ur porten och cykla från platsen, men ingen tycks ha uppmärksammat den flyende mannen.

– Vi har en man anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mord, förklarade polisens informatör Jimmy Modin sent i går kväll.

Kvinnan hade omfattande skador, varför man direkt kunde konstatera att hon mördats. En person som har varit inne i lägenheten berättar för Aftonbladet att det var otroligt stökigt.

Grannar vittnar även om att det sedan lång tid har varit högljutt i den aktuella lägenheten, ofta bråk. De har också störts av andra oljud därifrån.

– Det har varit problem med mannen som bor där. Därför var det bestämt att de skulle flytta därifrån inom kort, säger Marie-Louise Bergman från Fastighetsförvaltningen.

Skulle flytta ut

Kvinnan har bott i fastigheten under mycket lång tid och har tidigare haft en affär i huset. Hon är mamma till en tonårsdotter.

– Det är inte kvinnan som har varit problemet, förklarar fastighetsförvaltaren.

Husets ägare har dock gått till hyresnämnden för att få paret ­avhyst.

Där blev det förlikning som innebar att paret skulle vara ute ur lägenheten den 1 september i år.

Mannen, som är åtta år äldre än kvinnan, har länge drivit svartklubb i kvarteren runt Möllevångstorget. Han har upprepade gånger dömts för olovlig alkoholförsäljning och brott mot automatspellagen.

Direkt efter mordet inledde polisen dörrknackning för att söka efter vittnen. Kvinnans anhöriga underrättades och hördes för att ta reda på om de kunde ge någon förklaring till mordet. Samtidigt arbetade rättsläkare och polisens tekniker inne i lägenheten.

Först vid 19-tiden hävdes avspärrningarna och övriga hyresgäster tilläts återvända till sina l­ägenheter.

Sent i natt var den misstänkte mördaren ännu inte gripen.

MALMÖKVINNAN FJÄRDE OFFRET - PÅ TRE DAGAR

28 juli

Höggs ihjäl efter grillfesten

Paret var skilda sedan 2008, men i lördags var den 44-årige maken hemma hos sin exfru och grillade med de fyra ­gemensamma barnen. Vid 19.30-tiden på kvällen larmar 44-åringen själv polisen och säger: ”Jag har dödat min fru med en kökskniv.” Polis kom till platsen och grep mannen, som nu är anhållen misstänkt för mord.
 

28 juli

Man tände eld på ex-sambo

Polisen larmas till en fastighet i en by ­utanför Falun. En 46-årig kvinna ska ha brännskadats av sin 54-årige ex-sambo när hon skulle överlämna deras gemensamma barn. Den femåriga dottern blir vittne till händelsen. Kvinnan vårdas på Linköpings universitetssjukhus. Hennes tillstånd är kritiskt. Ex-sambon är an­hållen misstänkt för mordförsök.
 

29 juli

Son misstänkt för mord på sin mor

Den 68-åriga kvinnan hittades död utanför sitt hus i Målerås i Småland. Polisen fattade ­genast misstankar om brott och spåren ledde till hennes 44-årige son som greps och anhölls i Stockholmstrakten.

Han är misstänkt för mord och för brott mot ­griftefriden. Motivet bakom brottet är ännu ­­inte känt. Varken mamman eller sonen är känd av polisen tidigare.