Dagens namn: Elisabet, Lisbet
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Presskonferens om Malmömord

Foto: Krister Hansson

En 52-årig kvinna avled av sina skador i en lägenhet i centrala Malmö vid lunchtid på måndagen.

Grannar ska ha hört skrik från lägenheten och ringt polisen.

En man har anhållits i sin frånvaro misstänkt för mord.

– Det är en stor sorg för de inblandade, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör polisen på presskonferensen i Malmö.

Den misstänkte gärningsmannen och den avlidna kvinnan har haft en relation. De hade avslutat relationen och höll på att separera när kvinnan mördades, enligt polisen.

Gärningsmannen bodde kvar på adressen, hon var där på besök när bråket uppstod.

– Våldet var riktad mot en speciell person. Det är ofta män med kontrollbehov som inte har kontroll över sitt liv som gör sådant här, så allmänheten behöver inte vara rädd. Separation och vårdtvister kan ofta trigga igång våld, säger Frida Lindhe, spaningsledare vid polisen i Malmö.

Gärningsmannen efterlyst

Gärningsmannen är 60 år och fortfarande efterlyst.

– Vi har många kollegor ute och letar. Vi har vissa indikationer på vart han är och utesluter inte att han flytt utomlands, säger Frida Lindhe.

En obduktion pågår just nu, för att ta reda på dödsorsaken. Innan den är färdig vill inte polisen gå in på hur kvinnan avled, men kvinnan hade utsatts för kraftigt våld.

Stor sorg

Alla anhöriga är underrättade. Paret har en tonårsdotter tillsammans som just nu är omhändertagen av socialtjänsten. Dottern var inte hemma när mordet skedde.

– Det är en stor sorg för de inblandade och vi vädjar till er att inte kontakta anhöriga. De har bett om att inte bli kontaktade, säger Lars-Håkan Lindholm.

Utredning pågår

Polisen utreder just nu mordet. I går knackade de dörr hos grannarna, men eftersom många är borta på semester har de svårt att få fram information.

Polisen var snabbt på plats efter att de fick larmet på måndagen klockan 12.09. Då hade mannen redan lämnat lägenheten och låst dörren efter sig, så polisen fick bryta sig in. De påbörjade direkt första hjälpen, men kvinnans liv gick inte att rädda och när ambulansen var på plats konstaterades hon avliden.

Bråk i fjol

Redan förra året i augusti larmade grannen polisen om bråk i lägenheten. Polisen åkte dit men ingen anmälan gjordes.

 

Texten uppdateras

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet