Ytterligare en skottlossning i Eskilstuna

"Går inte att utesluta gänguppgörelse"

NYHETER

Polisen har fått larm om ytterligare en skottlossning i Eskilstuna.

Skjutningen rubriceras som misstänkt mordförsök.

Strax innan klockan 16 i dag fick polisen in ytterligare ett larm om en skottlossning, vid Gillbergavägen i Eskilstuna.

Fynd och vittnesuppgifter gjorde att polisen bedömde det som sannolikt att en skjutning skett.

– Vi utesluter inte ett samband med skjutningen i går. Vi ser en väldigt tänkbar koppling till konflikter mellan yrkeskriminella i Eskilstuna. Det tar sig tyvärr sådana här uttryck när det handlar om uppgörelser bland personer som sysslar med organiserad brottslighet, säger kommissarie Fredrik Wallén.

Misstänkt mordförsök

I nuläget finns inga tecken på att någon skadats och ingen beskjuten person har gett sig tillkänna. Med anledning av skottlossningen har dock polisen inlett förundersökning om misstänkt mordförsök. Man har spärrat av delar av området.

Enligt polisen kommer man att fortsätta med kontroll och spaning i första hand efter två bilar som har setts i samband med skottlossningen.

– Det finns inga tecken på att det varit direkt fara för utomstående men när det sker skjutningar i bebodda områden finns alltid en risk för tredje man, säger Fredrik Wallén.

Från de utsattas håll gällande skjutningen i går har de utsatta personerna inte varit särdeles villiga att medverka i den pågående utredningen, uppger Fredrik Wallén.