62-årig tysk häktad för mordbrand

Polisen utreder just nu om den 62-årige mannen kan kopplas till fler av den senaste tidens anlagda bränder i Ystad. Till vänster mannens advokat Sven Jernryd.
NYHETER

Den 62-årige man, som greps av polisen när han försökte tända eld på Hamncaféet i Ystad, häktades idag av Ystads tingsrätt.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand

Åtal mot mannen ska vara väckt senast den 15 augusti.

Mannen togs på bar gärning av polisen, under natten till söndagen, när han försökte tända eld på Hamncaféet. Trots det vill han inte kännas vid brottsmisstankarna, enligt sin advokat Sven Jernryd.

– Han förnekar brott, säger advokaten till Aftonbladet.

"Sedd på fler platser"

Om 62-åringen släpps på fri fot finns det risk att han fortsätter begå brott och försvårar utredningen, hävdar kammaråklagare Magnus Johansson.

Polisen utreder just nu om mannen kan kopplas till fler av den senaste tidens anlagda bränder i Ystad.

– Han är sedd på fler platser där det brunnit men vi kan inte koppla honom direkt till brandplateserna, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen i Ystad.

Hon berättar att utredningen nu går in i ett nytt skede.

– Vi har tagit hans saker i beslag, bland annat ett tält och personliga tillhörigheter. De kommer nu att undersökas noggrant. Vi kommer att göra vårt yttersta för att försöka lösa de andra bränderna, säger hon.

Känd sedan tidigare

Den nu häktade 62-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

– Han bor i Tyskland men är periodvis i Ystad. Han är dömd här ett par gånger tidigare för bland annat olaga intrång, stölder och vapenbrott. Vid ett tillfälle tog mannen sig in i en stuga som var till salu och bosatte sig i den, sa Ystadspolisens spaningsledare Mikael Björk till Aftonbladet efter gripandet.