28-åring måltavla vid två skjutningar

Foto: CONNY SILLÉN
Polisen på plats efter skottlosningen i måndags.
NYHETER

Igår eftermiddags körde en bil förbi en annan i ett bostadsområde i Eskilstuna och att antal skott avlossades.

Nu avslöjar polisen att målet för gårdagens skott var samma man som blev skjuten i benet i måndags.

– Han är väl känd av oss sedan tidigare för bland annat narkotikabrott och våldsbrott, säger Fredrik Wallén på Sörmlandspolisen.

Den 28-årige mannen blev skjuten i benet med tre kulor i måndags. Hans kamrat, en 22-åring, blev skjuten i bröstet och i armen, och han vårdas på Mälarsjukhuset kirurgavdelning.

Under tisdagen åkte den skottskadade 28-åringen i en bil i Eskilstuna när en annan bil körde upp jämsides. Flera skott avlossades mot 28-åringens bil men ingen person träffades.

"Uppgörelse i undre världen"

– Vi betraktar det som en uppgörelse i den undre världen. Sannolikt har det att göra med narkotikahandel, säger Fredrik Wallén, pressinformatör vid polisen i Sörmland.

28-åringen själv vill inte samarbeta med polisen och säger ingenting om någon av händelserna.

– Men vi har kunnat fastställa att det var han som satt i bilen genom vittnesuppgifter och andra spaningsinsatser, säger Fredrik Wallén.

Ingen misstänkt

Polisen ser väldigt allvarligt på händelserna eftersom de inträffat i tättbebyggt område. Men trots flera vittnesuppgifter har man ännu ingen misstänkt för någon av skjutningarna.

– Det är komplicerat eftersom den beskjutne mannen själv inte vill samarbeta och säga någonting. Vi är mycket intresserade av vittnesuppgifter och iakttagelser från de båda händelserna.