Rektor häktad

Misstänks för flera våldtäkter mot barn

Foto: AFTONBLADET
Rektorn på en skola i mellansverige åtalades i dag misstänkt för upprepade våldtäkter mot en då 14-årig flicka.
NYHETER

Rektorn ska ha anmält till polisen att han blev utpressad.

Nu sitter han själv häktad misstänkt för våldtäkt mot barn.

Rektorn i 50-årsåldern, som bor och verkar i Mellansverige, häktades i slutet av juli. Enligt uppgifter i häktningsframställan handlar det om flera våldtäkter mot barn som ska ha börjat förra sommaren och pågått under omkring sju månader.

När Aftonbladet når den misstänktes advokat är hon väldigt fåordig.

– Jag kommer inte att lämna några som helst kommentarer, säger hon.

Driver eget företag

Under häktningsförhandlingen bakom stängda dörrar i tingsrätten förnekade dock rektorn brott. Enligt en lokaltidning är mannen på sannolika skäl misstänkt, som är den högre misstankegraden.

Mannen har under lång tid jobbat som rektor på flera olika skolor. Han är även aktiv i det lokala föreningslivet och driver eget företag.

Utsattes för utpressning

Misstankarna uppstod när flickan som misstänks vara rektorns offer ska ha försökt pressa honom på pengar, erfar Afton­bladet. Han ska då ha gjort en polisanmälan om utpressning. I samband med det ska uppgifterna om våldtäkt ha framkommit.

Rektorns anhöriga vill inte säga något om saken.

– Det pågår en polisutredning, du får fråga polisen om det, säger en av dem.

Även polisen är förtegen om fallet. De hänvisar till en åklagare, som påstår sig inte arbeta med fallet när Aftonbladet kontaktar honom. Rektorn överklagade häktningen men hovrätten avslog hans begäran.

Aftonbladet har förgäves sökt både rektorns chefer inom kommunförvaltningen och ansvarige för barn- och utbildningsnämnden.