”Vi tror de finns kvar i området”

1 av 8 | Foto: STEFAN ERIKSSON/LÄSARBILD
NYHETER

Jakten på de tre män som rånade sparbanken i Töcksfors i går fortsätter i dag med full styrka.

Polisen tror att de tungt beväpnade männen finns kvar i området.

– Vi har fått in tips om den mörka Volvon i området norr om Årjäng, säger Leif Hultman, presstalesman på Värmlandspolisen.

Jakten efter rånarna pågick hela natten och fortsätter idag med stora resurser. Polisen i Värmland har fått förstärkning av den nationella insatsstyrkan och en helikopter.

– Helikoptern avbröt sökandet i natt men den ansluter idag igen och hjälper oss i sökandet efter männen, säger Leif Hultman.

Flera tips

Efter rånet igår brände rånarna upp sin flyktbil, en vit Volvo 850, och bytte till en mörk Volvo V70. Polisen fick under gårdagskvällen in tips om att Volvon synts till norr om Årjäng.

– Det är ett stort område. Vi har inte fått in några uppgifter om att männen inte skulle vara kvar i området och så länge det är på det viset så fortsätter vi jakten, säger Leif Hultman.

Polispatrullerna och insatsstyrkan går nu systematiskt igenom hela det stora skogsområdet.

– Man tar väg för väg och hoppas hitta eventuella spår som leder framåt.

”Väldigt farliga”

Samtidigt pågår det inre arbete med att jämföra tillvägagångssättet under gårdagens rån med andra bankrån och se om man kan hitta några mönster.

Polisen bedömer de tre rånarna som mycket farliga.

– Om man ser dem eller något annat misstänkt, exempelvis ett tält i skogen, så ska man absolut inte försöka vara någon Rambo utan ringa polisen och tipsa. Vi bedömer de här tungt beväpnade rånarna som väldigt farliga.

Rånarna ska ha gett sig på bankpersonalen, som dock klarade sig med blessyrer.

– De tillfogade bankpersonalen fysisk skada och tillhyggen kan ha använts. Personalen har tagit mycket illa vid sig och har varit uppbragda och chockade, säger Tommy Lindh.

Personalen togs i går omhand av en krisgrupp och mår enligt Kajsa Nyberg ­efter omständigheterna bra.