Anna Nicoles vän gripen – för våldtäkt

52-åringen misstänks för övergrepp på 16-åring – i sin butik på Österlen

1 av 2 | Foto: Bulls
Bästa vänner Anna Nicoles med sin vän – som misstänks för våldtäkt på Österlen.
NYHETER

52-åringen var en av Anna Nicole Smiths bästa vänner – men är också dömd till långa fängelsestraff för heroinsmuggling och miljonbedrägerier.

Nu är han misstänkt för att ha våldtagit en 16-årig flicka på Österlen.

– När han låste dörren och hällde upp vodka insåg jag att något hemskt skulle hända, säger flickan till Aftonbladet.

Efter att ha avtjänat ett tioårigt fängelsestraff i Italien dök mannen för ett drygt år sedan upp på Österlen, där han blev delägare i en liten jourbutik och bensinmack.

Skröt och visade bilder

Ryktet om hans förflutna hann dock snabbt ifatt honom.

– Tjejerna vill inte gå in i hans butik eftersom han antastar dem. Till mig sa han att han tyckte att jag var vackrast i världen, och han gjorde ingen hemlighet av vad han tyckte att vi skulle göra tillsammans. Han skröt också och visade bilder på sig och bland annat Anna Nicole Smith. Han påstod sig ha varit tillsammans med de vackraste kvinnorna i världen, berättar en kvinna i samhället.

Var ensam i butiken

I torsdags anhölls mannen misstänkt för våldtäkt på en 16-årig flicka på orten.

– Vi hade haft en familjefest i måndags kväll och strax före midnatt cyklade min dotter i väg för att träffa sin pojkvän, säger flickans mamma.

– När hon passerade mannens butik såg hon att dörren var öppen och att det lyste i butiken. Hon stannade för att köpa lite choklad.

Dottern berättar att mannen var ensam i butiken, och att han förklarade att han hade öppet extra länge eftersom det ofta kom sena kunder.

– När jag kom in tog han fram en flaska vodka han hade bakom disken och uppmanade mig att dricka. Jag smuttade bara eftersom jag blev rädd.

– När han sedan låste dörren blev jag riktigt rädd. Det kändes verkligen skumt.

Sms:ade sin pojkvän

Mannen tryckte sedan upp flickan mot butiksdisken.

– Hon lyckades inte rubba honom, han är stark. Han drog ut henne i förrådet och hon vågade inte göra motstånd när han våldtog henne, säger mamman.

Flickan uppskattar att han förgrep sig på henne i en timme.

Efteråt, när han gick ut för släcka ner i butiken, skickade hon ett sms till sin pojkvän:

”Om jag dör i natt så är det mackägaren som är mördaren”, skrev hon.

– Jag var skräckslagen, berättar flickan.

Mannen ville att hon skulle sova över hos honom, men hon förklarade att hon ville hem till sin pojkvän.

– Då skjutsade han henne dit. Pojkvännen ringde polisen direkt när han fick veta vad som hänt. De kom och tog min dotter till sjukhuset för undersökning, säger mamman.

– När jag träffade henne på natten var hon svårt chockad och helt paralyserad.

När mannen greps förnekade han att han våldtagit den 16-åriga flickan. Han anhölls dock misstänkt för våldtäkt men släpptes sen­are.

– Utredningen är sekretessbelagd, men jag kan säga att mannen fortfarande är misstänkt för våldtäkt, säger polisens utredare Eva Glembro om den pågående förundersökningen.

I går var polisen i mann­ens butik och gjorde undersökningar.

Själv vill han inte kommentera misstankarna.

– Jag har inte bett att få tala med Aftonbladet. Rota inte i detta! säger han.

Lever lyxliv

Sedan mannen anhållits för våldtäkt har minst en annan kvinna på orten anmält honom för sexuella övergrepp.

Den 52-årige svensken var i slutet av 90-talet nära vän till den skandalomsusade fotomodellen Anna Nicole Smith, som 26 år gammal gifte sig med en 89-årig miljardär 1994. Hon dog av en överdos 2007.

Mannen har avtjänat långa fängelsestraff för bland annat narkotikasmuggling och miljonbedrägeri. Han har också varit misstänkt för mord.

– Varför han slagit sig ner hos oss här på Österlen begriper vi inte. Han lever ly­x­ ­liv och kör omkring i exklusiva bilar, säger en ortsbo.