Mormor och "morfar" gripna för mord

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
Tia Sharpe
NYHETER

LONDON. Tia Sharpe, 12, var försvunnen i över en vecka.

I förrgår hittades en kropp i mormoderns hem.

Mormoderns sambo har gripits misstänkt för mord – även flickans mormor misstänks för inblandning.

Den sista personen som såg Tia Sharpe innan hon försvann förra fredagen var hennes mormors sambo Stuart Hazell, 37. Han har hävdat att han gav henne pengar för att åka till ett shoppingcentrum några kilometer från hemmet i Birchwood i södra London.

Men polisen som gått igenom hundratals timmar av material från övervakningskameror från shoppingcentret och hennes förmodade väg dit hittade inte ett enda spår.

”Vinglade över hela stället”

I förrgår morse spärrades mormoderns hem av och genomsöktes av polis och spårhundar. Och under eftermiddagen avslöjades att man hittat en kropp.

Enligt Sky News är det nu helt klart att det är den försvunna 12-åriga flickan Tia Sharp som man har hittat.

Snart efterlystes sambon Stuart Hazell. Polisen varnade folk från att närma sig honom och i stället ringa larmnumret om han siktades.

I förrgår kväll siktades han så i en närbutik i södra London.

– Han kom in och var mycket berusad. Vinglade över hela stället och sa att han var Tias morfar och att han inte kunde sova innan hon hittats. Han grät och slog sig själv i ansiktet, säger butiksbiträdet Prasanna Jayakumar till Daily Mirror.

Polis larmades och vid 21.30-tiden svensk tid kunde han gripas i förrgår kväll.

Spårhundar sökte

Ytterligare två personer greps i förrgår, skriver Daily Mail. En 46-årig kvinna har gripits misstänkt för mord och en 39-årig man greps misstänkt för medhjälp. Enligt Sky News är det Tia Sharpes mormor och en manlig granne till henne som gripits.

Stuart Hazell ska på måndag höras i rätten angående mordet. Flickans mormor och kvinnans granne har släppts mot borgen, enligt Sky News.

Enligt Scotland Yard hade både Tias sovrum och resten av mormoderns hus genomsökts flera gånger under veckan som hon varit försvunnen. I onsdags även med spårhundar.

Nu återstår att komma fram till hur länge kroppen legat på den plats där den hittades, säger polisens presstalesman till Sky News.