Valpen London var nere för räkning men reste sig på två

Amputerade frambenen efter fall och lärde sig gå på bakbenen

Foto: Carli Davidson
”Han är en vild en och leker som vilken valp som helst” säger nya matten Amanda Giese.
NYHETER

Valpen London störtade tre våningar och hans framben krossades.

Nu har han lärt sig gå på två – helt själv.

Foto: Carli Davidson
Sex månader gamla valpen London tvingades amputera sina framben – nu har han lärt sig att gå på två.

När pitbullen London var bara månader gammal ramlade han ut genom ett fönster på tredje våningen. Trots att han skadade sina framben svårt tog inte hans ägare honom till veterinären för vård på över en månad, skriver Daily Mail.

När han äntligen fick vård så hade benen i hans sargade kropp läkt ihop snett. En operation för att rätta till det skulle vara alldeles för riskfylld för valpen.

Kom till hundhem

Sex månader gamla London, som kommer från norra Kalifornien i USA, hamnade till slut hos Amanda Giese som driver ett ideellt hundhem för vovvar som dömts ut som omöjliga att hitta en ägare till, skriver Daily Mail.

För London innebar det en flytt till Vancouver i staten Washington och hemmet Panda Paws. Där beslutade Amanda i samråd med veterinärer att hans ben skulle amputeras, skriver tidningen The Columbian.

Valpen behövde en rullstol för att ta sig fram. Men – i väntan på den dyra anordningen lärde han sig att gå på sina bakben, skriver Daily Mail.

Bekymmerslös valp

Nu leker han med sin Chihuhuakompis Lemon och tuggar sönder alla sina leksaker som vilken valp som helst.

– Han är en bekymmerslös 6 månaders valp. Han håller oss på tårna, det är en sak som är säker, säger Amande Giese till The Columbian.

Hans starka vilja gav honom också namnet London efter värdstaden för de olympiska spelen 2012.

– Han är en stark hund och har ett enormt hinder framför sig, men precis som atleterna möter framgångar tvingas de också utstå motgångar. Det här är en sådan historia, säger Amanda Giese till tv-kanalen King5.

Hjälper andra hundar

Londons öde har också gjort att donationerna har strömmat in till hundhemmet Panda Paws – mer än vad hans operation kostade. Därför kommer nu ännu fler hundar få glädje av Londons bakbensframsteg.

– Vi kommer att sprida ut pengar och hjälpa hundar i nöd, säger Amanda till The Columbian.