Polisen har hittat 43-åringen

NYHETER

Kroppen som hittades i ett vattendrag i samband av sökande av den 43-årige mannen är nu identifierad.

Det är samme man som försvann från en fest i utanför Ljungbyhed i helgen.

– Hundar markerade i området och man har varit i området tidigare, säger Eva Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i Helsingborg.

Vid lunchtid på måndagen hittade polisen en kropp i ett vattendrag nära platsen där 43-åringen försvann.

Polisens hundar markerade vid ett vattendrag där en kropp senare hittades. Under måndagseftermiddagen identifierades som den försvunne 43-åringen.

– Hur han hamnat där vet man inte, vad som helst kan ha hänt. Han ska obduceras för att vi ska undersöka dödsorsaken, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Polisen misstänker inget brott i samband med mannens försvinnande.

Ville gå ut i skogen

43-åringen ingick i ett festivalgäng som åkte på olika festivaler tillsammans. I fredags samlades de en sista gång i Ljung utanför Ljungbyhed för att festa ihop en sista gång för året.

– Vi pratade om roliga sommarminnen och det var efterlängtat, säger vännen Rebecca som var den siste som såg honom i livet.

Framåt småtimmarna, vid 02-03-tiden, började festgästerna att göra sina sängplatser redo för natten.

Men 43-åringen som var berusad sa att han ville gå ut i skogen på en promenad. Rebecca bäddade åt sig själv blev orolig och letade upp en ficklampa för att gå efter honom.

– Det var kolsvart ute även om det var fullmåne. Jag skulle leta reda på honom, men jag hittade honom aldrig. Jag trodde att han gått tillbaka till festplatsen, men jag insåg att ”fan, han inte är kvar här.”

När vännen inte heller dök upp dagen efter larmade de oroliga vännerna polisen.

Svår terräng

I helgen har polisen sökt efter mannen med hjälp av helikopter. Under lördagen använde de även värmekameror från bil. Och under måndagen fortsatte sökandet efter mannen.

På förmiddagen väntade polisen på bättre väder för att söka över området med en helikopter.

Terrängen där mannens kropp hittades är full med kärr och bedömdes av polisen vara mycket svår för sökarbetet.