Bomben var Fia med knuff

NYHETER

Polisens bombtekniker vände och vred på paketet som hittats på flygplatsen Midlanda.

Efter röntgen insåg de att det var ofarligt:

– Sen öppnade man det manuellt och då dyker det upp ett Sundsvallsspel, en typ av Fia med knuff ut, säger Annica Odelind, pressinformatör polisen i Västernorrland.

Bombgruppen anlände till flygplatsen utanför Sundsvall på måndagen.

– Först röntgade man det och såg att det inte var något sprängaktigt i det. Sen öppnade de det manuellt och då dök Sundsvallspelet ut. Skönt att det blev som det blev.

Personalen på flygplatsen har uppgett att de har sett paketet på toaletten tidigare i veckan.

– Sist jag hörde det var att de städar toaletterna varje onsdag, så det måste ha legat efter onsdag i alla fall, säger Annica Odelind.

”Alltid osäkert”

Paketet hittades i en papperskorg på en toalett vid utrikesterminalen under en städning på söndagen, skriver Sundsvalls tidning på nätet. Fyndet anmäldes därefter till till polisen som spärrade av området runt toaletten i väntan på bombgruppens undersökning. Även om det inte fanns något känt hot mot flygplatsen kallades bombgruppen från Stockholm in.

– Alltid osäkert för vi vet ingenting om det här paketet. Vi har två val: Antingen misstänker vi ingenting och då går någon och öppnar paketet. Eller så har vi inte den här ”någon” utan vi tar de säkra framför det osäkra eftersom vi inte vet något, säger Annica Odelind till Aftonbladet på måndagsmorgonen.

Flygtrafiken var opåverkad av polisarbetet och ska gå som vanligt.