Sjöräddningen letade efter kanotist

NYHETER

Paddlarna låg orörda i den vattenfyllda kanoten och i den fanns kläder och färska matvaror.

Sjö- och flygräddningen sökinsatser har blåst av - kanoten tillhör ett par som hamnade i vattnet i söndags.

En fiskebåt hittade vid 17-tiden igår kanadensaren, en öppen kanot, som drev runt i vattnet norr om kärnkraftverket i Forsmark.

– Den var vattenfylld med massa kläder och så matsäck med färska livsmedel.

En timme senare larmades sjö- och flygräddningen som började leta efter kanotisten med hjälp av båtar och helikopter. Efterlysningar gjordes även i lokalradion.

– Vi gjorde det för att undanröja att någon är i fara. För att veta om det är någon som står på några öar eller så. Men vi är inte säkra på att någon saknas.

Under onsdagsmorgonen fick Sjö- Och flygräddningen beskedet om att kanoten tillhörde ett par som hamnade i vattnet för ett par dagar sedan och sökinsatsen blåstes av.

I söndags larmades ambulans och ambulanshelikopter till området när en man och en kvinna hamnat i vattnet efter en kanotfärd. Men den informationen gick inte fram till Sjö- och flygräddningen.

Inte heller polisen hade svar på de olika insatserna:

– Den kopplingen kan vi inte göra i nuläget, eftersom det är i vattnet som sökningarna görs är det sjöräddningen som främst arbetar med det här, säger Lisa Sannervik, pressinformatör på polisen i Uppsala.