Fallet mot Percy Barnevik nedlagt

Finansmannen inte längre misstänkt för sexbrott

Foto: MAGNUS WENNMAN
Percy Barnevik.
NYHETER

Sedan i juni har Percy Barnevik varit misstänkt för sexbrott.

Nu kan Aftonbladet avslöja att polisutredningen mot den välkände finansmannen är nedlagd.

”Förhören är avslutade och polisen kommer inte gå vidare med fallet”, skriver Londonpolisen i ett mejl.

Percy Barnevik har bott i London de senaste 15 åren. I slutet på juni klev han i på polisstationen i den fashionabla stadsdelen Belgravia i centrala London. Kort därefter greps han misstänkt för någon form av sexbrott.

Scotland Yard gick inte ut med exakt vilket brott det rörde sig om utan bekräftade endast att det handlade om "sexual assaults".

– Det handlar om anklagelser, i plural, om sexbrott. Det kan röra sig om en rad olika sexuella förseelser, men de inkluderar inte våldtäkt, sa Eddie Townsend, talesperson på Scotland Yard.

Utredningen är nedlagd

Nu kan Aftonbladet avslöja att utredningen mot Percy Barnevik är nedlagd. I ett mejl undertecknat James Good, pressinformatör på polisen i Westminster i London, skriver polisen att de inte kommer att gå vidare med fallet.

"Enquiries have been concluded and Police are taking no further action", står det i mejlet.

När Aftonbladet ringer Percy Barneviks advokat Sian Williams för en kommentar har hon gått för dagen. Via sin kollega Colin Nott låter Williams hälsa att hon och firman har fått instruktioner om att inte kommentera fallet.

Bekräftar polisens uppgifter

I en intervju med Expressen har Barnevik tidigare förnekat anklagelserna:

– Det är nothing, det är ingenting.

Enligt honom rörde det sig om en kvinna som har förföljt honom, men han ville inte berätta om vad hon påstår att han har gjort.

– Det innebär ingenting. Är du en känd person så får du ibland vansinniga människor som kommer efter dig. Du vet vad, trakasserar, ringer och bråkar.