Brand i jourboende i Göteborg

NYHETER

En person har fått föras till sjukhus och flera har evakuerats efter att en brand uppstått i ett jourboende i Storås utanför Angered.

Polisen misstänker mordbrand.

– Vi anser att det inte kan har startat på ett naturligt sätt eller av misstag, säger Teresia Lagnefors, pressinformatör på polisen i Göteborg.

Elden troddes först att ha börjat i fasaden på byggnaden på Storås Industrigata. När brandkår kom dit brann det i taket och fastigheten var fylld med rök.

– Vi är lite osäkra på var det har börjat, nu misstänker vi att det började i lägenheten. Men det får polisens utredning visa, säger Anders Helmborn, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg. 

Branden bekämpades av 20 brandmän från fyra stationer. Branden var släckt vid 04-tiden, men brandmän har funnits på platsen hela natten för att för att säkra så att branden inte spritt sig till vinden och väggar.

Polisen rubricerar branden som mordbrand.

– Vi anser att det inte kan har startat på ett naturligt sätt eller av misstag. Det är 5-6 rum som är helt utbrända, säger Teresia Lagnefors, pressinformatör på polisen i Göteborg.

Byggnaden används till jour- och korttidsboende för hemlösa och missbrukare och drivs i kommunens regi. De cirka femton personerna som bor i huset evakuerades. En person fördes till Östra sjukhuset med lindriga skador, skriver Göteborgsposten på nätet. 

ARTIKELN HANDLAR OM