Mark Bridges son letar efter April

NYHETER

För fjärde dagen söker polisen efter kroniskt sjuka April Jones, 5.

Bland hundratals volontärer finns Scott Williams,19, – son till den gripne Mark Bridges.

– Jag har letat efter April sedan hon försvann, säger han till  Sky News.

Sedan i tisdags har Mark Bridges suttit anhållen hos polisen misstänkt för bortförandet av femåriga April. Trots att han knappt haft kontakt med Scott Williams säger sonen att hans far ”aldrig gjort något mot någon”.

– Det var en chock när jag fick se på nyheterna att han gripits, säger hans son till Sky News.

– Han har aldrig funnits i mitt liv. Jag har bara träffat honom ett par gånger typ nere på puben. Han har varit där några gånger samtidigt som mig.

Scotts mor gifte sig med Mark Bridges 1990, men paret har inte pratat med varandra på flera år.

”Träd fram”

Polis har hört Mark Bridges två gånger och har fått 36 timmars förlängt innan han måste häktas eller släppas.

Ännu har polis inga spår av den försvunna flickan och sökarbetet fortsätter kring den walesiska byn Machynlleth. Polisinspektören Reg Bevan sa på en presskonferens i dag att ett stort antal polistekniker har beordrats ut för en viktig del av utredningen. Men han tryckte också på att det behövs mer insatser för att hitta den lilla flickan. Polisen vädjar jag till allmänheten med hjälp  i sökandet. De är särskilt intresserade av Mark Brigdes förehavanden från måndag kväll fram till att han greps på eftermiddagen i tisdags.

– Om någon har haft kontakt med honom denna period ber vi er att träda fram. Och med kontakt menar jag genom ansikte-mot-ansikte, telefonsamtal, sms, sociala medier eller vilken kontakt som helst.

Måste få medicin

På presskonferensen i går var Aprils föräldrar förtegna om dotterns hälsa. Men hennes gudmor Mair Raftree,41, berättade för Daily Mail att flickan lider av känslig mage, irritable bowel syndrome, IBS, som hon behöver medicineras dagligen för.

– Detta är tredje dagen som April är borta från sitt hem och hon är så liten. Hon behöver ta medicin för sina hälsoproblem och hon har ont utan dem.

”Hennes ben kan ge vika”

Aprils cp-skada kan påverka hennes rörelser, enligt flickans morfäldrar ska flickan bara ha lättare problem med sina händer. Och att hon försöker leva ett så normalt liv som möjligt.

Hennes hälsoproblem gäller främst magen, berättar gudmodern.

– Hon varit på sjukhus ett par gånger för sitt tillstånd och med cp-skadan ger hennes ben kan bara ge vika. Jag är så orolig för henne och jag vill verkligen att hon kommer hem, säger Mair Raftree.