Polisens teori: bankkonto i Schweiz kan ha koppling till alpmorden

1 av 12 | Foto: Getty
Brittisk polis vid familjens villa.
NYHETER

Föräldrarna och mormodern avrättades kallblodigt när familjen besköts i franska alperna.

Kort före morden ska pappan ha gjort en resa till Schweiz.

Nu utreder polisen om det finns någon koppling mellan morden och ett bankkonto i Genève.

Familjen från England besköts på en avlägsen parkering mitt i skogen under sin semester till det populära turistmålet Annecysjön i de franska alperna i början av september.

Strax innan morden hade någon i familjen fotograferat de andra familjemedlemmarna. På bilderna, som polisen nu hittat, beskrivs familjen vara glad och avkopplad.

Till synes helt omedveten om vad som komma skulle.

Utreder koppling till Schweiz

Pappan och mamman, båda i 50-årsåldern, mördades liksom kvinnans mamma, en 74-årig svensk kvinna. Döttrarna i familjen, fyra och sju år gamla, överlevde. En trebarnspappa från orten föll också offer för mördaren.

Inga ­vapen hittades på platsen och samtliga döda sköts med skott i huvudet.

Ett hundratal franska och brittiska poliser utreder fallet. Men trots den massiva polisinsatsen har fortfarande ingen gripits och motivet till morden är fortfarande oklart.

Nu utreder polisen en möjlig koppling mellan morden, resan till Schweiz och pengar på ett bankkonto.

Har fryst bankkonto

Den 50-årige pappan ska "kort före" morden ha rest till Genève. Tidningen La Tribune de Genève uppger att polisen tror att det finns en koppling mellan mannens resa och massakern i de franska alperna, skriver Daily Telegraph.

Dario Zanni, åklagare i Genève, bekräftade i går att han krävt att alla pengar på ett privat bankkonto ska beslagtas, efter en begäran från franska domare.

– Vi tror att han kom till Genève av en anledning. Det fanns uppenbarligen någonting här som han var intresserad av, säger Zanni till tidningen.

Aftonbladet har tidigare berättat om flera av polisens teorier om motivet till dådet, som man tror kan ha varit ett beställningsmord.

Utförde hemliga jobb

Det har också kommit fram uppgifter om att pappan i familjen skulle ligga i en arvstvist med sin bror. Brodern har tidigare dock nekat till att de hade en konflikt.

Pappans jobb som flygingenjör med topphemliga uppdrag kan också vara ett motiv för mordet, tror polisen.

Det mördade parets fyraåriga dotter hittades flera timmar efter morden vid liv i bilen. Hon hade gömt sig under sin mammas ben.

Hennes sjuåriga storasyster hittades svårt skadad utanför bilen. Den äldre flickan var länge nedsövd men vaknade senare ur koman. Flickorna är nu återförenade med släktingar i Storbritannien. 

Den sjuåriga flickan har uppgett för polisen att hon såg mördaren men har bara kunnat beskriva hans utseende som en "bad guy", en "ond typ".

FAKTA

Offren i massakern

Död: Pappan i familjen. En 50-åring som kom till Storbritannien från Irak i tonåren. Var flygingenjör och ägde också ett dataföretag.

Död: Mamman i familjen, som också hon är i 50-årsåldern. Jobbade som tandläkare.

Död: Mormodern till döttrarna i familjen. 74-årig kvinna, svensk medborgare. Kvinnan är skriven på en adress söder om Stockholm.

Död: 45-årig trebarnspappa som bor på orten.

Överlevande: Parets äldsta dotter, en sjuåring, hamnade i koma efter att ha skjutits och slagits i huvudet. Vaknade senare.

Överlevande: Parets fyraåriga dotter överlevde massakern, men hittades först åtta timmar senare av polis. Gömde sig under sin mammas och sin mormors döda kroppar.