Ex-soldat ställs inför rätta för mord på April, 5

Polisen söker fortfarande efter den försvunna flickan

1 av 3 | Foto: REUTERS/SCANPIX
Femåriga April Jones försvann i närheten av sitt hem. Polisen, hundpratruller samt cirka tvåhundra bybor har letat efter den lilla flickan.
NYHETER

Femåriga April Jones har varit försvunnen sedan i måndags.

Nu ställs 46 år gamla Mark Bridger inför rätta – för mord.

Bara timmar innan åklagaren hade varit tvungen att släppa den misstänkta mannen.

Polisen söker fortfarande efter fem år gamla April Jones. Hon sågs senast i måndags då hon klev in i en grå skåpbil vid sitt hem i Wales.

Mark Bridger, 46, greps i tisdags misstänkt för att ha kidnappat flickan.

Under lördagen ansåg den brittiske åklagaren att de samlat ihop tillräckligt med bevis för att ställa ex-soldaten inför rätta för mord, skriver BBC.

– Jag har kommit fram till att bevis räcker för att också åtala den misstänkta för övergrepp i rättsak och kidnappning av barn. Följaktligen har jag givit Dyfed-Powypolisen mandat att åtala honom för dessa brott och han ska upp i rätten i Aberystwyth på måndag morgon, säger åklagaren Iwan Jenkins till BBC.

Fortsätter söka

Samtidigt fortsätter sökandet efter flickan under dagen.

Stadens polischef kallar utredningen för den mest komplexa de har genomfört och tackar invånarna och alla som ställt upp i sökandet.

– Människor från hela landet har deltagit med ett mål i siktet, att återföra April till sin familj, säger Dyfed-Powys polischef Jackie Roberts till BBC.

– Nu när Mark Bridger åtalas för detta fruktansvärda brott är det dags att låta den juridiska processen ha sin gång och låta familjen hantera det som har hänt den senaste veckan.