Miljardärskan Wonna I de Jong polisanmäld

52-åringen ska ha hotat hyresgäst och tagit sig in i bostaden

Foto: Lotte Fernvall
Wonna I de Jong.
NYHETER

Fastighetsmiljardären Wonna de Jong, 52, polisanmäls för hemfridsbrott.

Hon ska ha trängt sig in i lägenheter och hotat sin hyresgäst.

– Hon skrek att alla som klagat ska vräkas, säger Jan Jönsson till Södra Sidan.

Wonna de Jong som varit med i bland annat ”Den hemliga miljonären” i Kanal 5 och SVT:s ”Jakten på lycka” har fastigheter med ett taxeringsvärde på flera hundra miljoner. Som hon uppskattar är värda över en miljard.

Men nu har fastighetsmiljardärskan hamnat i klammeri med rättvisan, skriver tidningen Södra Sidan.

Hotat med vräkning

52-åringen ska med fyra andra ha trängt sig in i hos en av sina hyresgäster i Skärholmen och hotat dem med vräkning. Nu har hon polisanmälts för hemfridsbrott, skriver tidningen.

Kvinnan som ska ha attackerats verbalt var i onsdags en av 35 hyresgäster som lämnade in en felanmälan rörande fastigheterna på de Jongs kontor i Skärholmen.. Senare samma dag ringde det på dörren.

– Då hoppade Wonna och tre andra personer ut ur hissen, trängde sig in i lägenheten och började skrika. När kvinnan försökte säga åt dem att gå blev hon knuffad och Wonna skrek ”det här är min lägenhet, jag får göra vad jag vill.” Sen sa hon att alla de som klagat ska vräkas, säger hyresgästen Jan Jönsson till Södra Sidan.

I chock

Han berättar att tvåbarnsmamman var i chocktillstånd efter händelsen.

Wonna de Jongs son Alexander Östling säger att det händelseförloppet inte alls stämmer.

– Vi bad om att få utföra en besiktning och blev insläppta. Vi har inte sagt upp någon! Detta bevisar hur man försöker smutskasta oss. Det är ett fult politiskt spel. Hyresgästen kunde när som helst nekat oss tillträde, säger han till Södra Sidan.

Wonna de Jongs hyresgäster har under en längre tid klagat på hur fastigheterna sköts, men enligt hyresgästföreningen har ingen tidigare vågat driva frågan av rädsla för att straffas, skriver Södra Sidan.

Kommunen har nu också inlett en undersökning om hur Wonna de Jongs företag sköter fastigheterna.