5 till sjukhus efter tågbrand

Kraftiga förseningar för nattens tågtrafik

1 av 3 | Foto: JOHN HALL
Tågbrand utanför Laxå.
NYHETER

Rälsbussen som brann i går har ännu inte bärgats. Men enligt Trafikverket är förseningarna på Västra stambanan inte längre än tio minuter.

– Det är max tio minuter just nu. Vissa tåg är inte försenade alls, säger Roger Falk, presskommunikatör på Trafikverket

Mellan klockan 16 och 18 i eftermiddag kan det bli lite längre förseningar när det går fler tåg, men det rör sig om en ökning på fem minuter.

Trafikverket räknar med att trafiken kommer rulla på som vanligt igen klockan 22 i kväll.

Stoppet inleddes efter klockan 19 på söndagskvällen efter att ett tåg börjat brinna strax utanför Finneröjda. Tåget uppges ha drabbats av en motorbrand.

Enligt Trafikverket har ett tiotal persontåg stått stilla i båda riktningarna, en del tåg har fått ledas om bland annat via Värmland.

Förseningar är att vänta

Vid ett-tiden i natt hoppades trafikverket att ett spår skulle öppnas upp på den plats där det utbrunna tåget stod, men kraftiga förseningar är att vänta för de tåg som i natt ska åka på Västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg. 

– En av del av tågen som har stått stilla har ställts in och ett par har ersatts med buss. Men det blir ett spår genom det här området i natt. Tågen får åka med nedsatt hastighet så det kommer bli kraftiga förseningar, säger Lars Hedström på Trafikverkets pressjour.

I tågbranden fick fem personer föras till sjukhus med lättare rökskador, ingen ska ha skadats allvarligt enligt brandkåren.