Abortmotståndare tvingade älskarinna till abort

Republikansk kongressledamot i blåsväder

Foto: AP
Kongressledamoten Scott Desjarlais.
NYHETER

På pappret är kongressledamoten Scott Desjarlais aktiv abortmotståndare.

Trots det tvingade han en älskarinna att göra abort – för att rädda sitt äktenskap.

Det avslöjar bandade telefonsamtal som Huffington Post har tagit del av.

Det var i början av 2000-talet som den Tea party-stödde republikanske kongressledamoten, och tidigare läkaren, tvingade en älskarinna till abort i ett desperat försök att rädda sitt äktenskap.

– Du sa till mig att du skulle göra abort, och nu har det gått alldeles för lång tid utan att något har hänt, säger Scott Desjarlais på telefoninspelningen, enligt Huffington Post.

”Ett problem som måste lösas”

Senare i samtalet diskuterar de båda huruvida kongressledamoten ska följa med till abortkliniken eller inte, för att ta bort den typ av liv som han på pappret kallar heligt.

– Jag sa att om jag kan så ska jag, eller hur? Och jag ska försöka, säger Scott Desjarlais.

Flera gånger under samtalet kallar Desjarlais situationen för ett ”problem” och säger att den måste ”fixas”.

– Om vi så måste åka till Atlanta eller något för att få detta överstökat, så vi kan fortsätta med våra liv, så låt oss göra det, säger Desjarlais.

En månad efter det att samtalen spelades in ansökte Desjarlais fru om skilsmässa, och senare har det framkommit att älskarinnan även var en av Desjarlais patienter.

”Han är en hycklare”

Senator Eric Stewart, DesJarlais huvudmotståndare i det kommande valet, höll en presskonferens tidigare i dag.

– De nyheter som i dag seglat upp till ytan handlar om hyckleri. Det handlar om en man som stått i kongressen och sagt till folk att de inte har rätt att välja, medan han själv har gjort ett val, sade Eric Stewart.

Hittills har kongressledamoten vägrat att kommentera bandinspelningarna.

– Desperata personangrepp kommer inte att lösa vårt lands problem. Trots det verkar mina motståndare återigen ägna sig åt samma typ av skräppolitik som CSB news kallade för ”den smutsigaste i landet” för två år sedan, säger han enligt Huffington Post.

Desjarlais representanter har sagt att det hela är ”gamla nyheter från förra valet, och att Tenneseborna redan har förkastat dessa som skvaller”.