Kvinnor väljer Facebook före bingen

Mer än hälften skulle välja bort sex för internet

Foto: Colourbox
NYHETER

Sociala medier tar över en allt större del av vår vardag.

Och nu har Facebook och Twitter tallat på det allra heligaste – sexet.

– Vi är ju sociala varelser som kräver engagemang utanför tvåsamheten, säger Olle Waller.

"Bridget Jones, wanton sex goddess, with a very bad man between her thighs".

Den klassiska filmscenen där karaktären Bridget Jones svarar på ett telefonsamtal mitt under akten börjar nu likna verkligheten.

Väljer Facebook

Det är i en studie utförd av magasinet Cosmopolitan som hela 57 procent av de tillfrågade kvinnorna säger sig välja bort en stund i sänghalmen – för Facebook.

Magasinet frågade 1 020 kvinnor om hur sociala medier påverkade deras kärleksliv, vilka gjorde det klart att de hellre är online och pratar med vänner än lägger energi på sina partners.

En något mindre ouppfostrad grupp om två procent medgav även att de till och med lämnat själva akten för att slänga i väg en Tweet eller uppdatera sig mot Facebook.

Det här beteendet riskerar så klart att förstöra för många förhållanden.

"Verkar jättetråkigt"

Men programledaren och sexualupplysaren Olle Waller är inte orolig.

– Nej, det här är ju ett modernitetsfenomen, och vid närmare granskning kanske det hade blivit ett annat svar. Jag blir inte orolig, säger han.

Däremot tycker han att det är konstigt att de personer som tillfrågats i studien inte kan kombinera sitt engagemang i sociala medier med sexlivet.

– Det verkar jättetråkigt, men det är möjligt att det är sagt med en viss humor. Men samtidigt visar det hur viktigt det här nätverket är i människors liv, vi är ju sociala varelser som kräver engagemang utanför tvåsamheten, berättar han fortsätter:

– Men det kan ju knappast gälla nyförälskade, förhoppningsvis.

"Inte ett problem"

Olle Waller vill inte heller dra några stora växlar på de alarmerande siffrorna, eftersom de inte kan klassas som vetenskapliga.

Han hänvisar i stället till en studie gjord i Malmö där det framgår att kvinnor i större utsträckning finner sina sexuella kickar på internet och i chattforum – medan männen söker sig till porren.

Ingen idé att spärra Facebook-kontot, med andra ord.

– Jag tror inte det är något problem, svarar han.

ARTIKELN HANDLAR OM