Mauretaniens president skottskadad

Foto: REUTERS
Mauretaniens president Mohamed Ould Abdel Aziz.
NYHETER

Mauretaniens president Mohamed Ould Abdel Aziz vårdas på sjukhus sedan han av misstag skottskadats av en militärpatrull, uppger landets kommunikationsminister. Presidenten ska ha fått lindriga skador.

Presidenten var på resa strax norr om huvudstaden Nouakchott när han skottskadades på lördagen.

– På väg tillbaka mot Nouakchott besköts presidentkonvojen av en mauretansk militärpatrull . . .som inte kände igen hans konvoj. Presidenten träffades, men han fick lätta skador och hans liv är inte i fara, säger kommunikationsministern Hamdi Ould Mahjoub till statlig tv.

Valdes 2009

I huvudstaden Nouakchott surrade rykten om att det var islamister som låg bakom skottlossningen. I väst ser många Abdel Aziz som en allierad i kampen mot al-Qaida i området. Han blev vald 2009 efter att ha kommit till makten i en kupp. Under hans presidentperiod har Mauretanien utfört otaliga militära insatser mot islamistbaser i grannlandet Mali. Därefter har upproret splittrat Mali i två delar, och ett vidsträckt område styrs i praktiken av tungt väpnade grupper som kopplats till al-Qaida.

Mauretanien har haft några år av relativt politiskt lugn, men Abdel Aziz har kritiserats för korruption och hanteringen av landets matkris.

ARTIKELN HANDLAR OM