Här blir GW lurad – av sin sidekick

Kvartofts tatuering var bara på låtsas

NYHETER

I veckans avsnitt av Veckans brott tatuerar sig programledaren Camilla Kvartoft.

Men tatueringen var en bluff – och både Leif GW Persson och tittarna blev grundlurade.

– Det var bara en rolig grej, säger Camilla Kvartoft.

I gårdagens avsnitt av Veckans brott pratade Leif GW Persson och sidekicken Camilla Kvartoft om hur polisen kartlägger kriminellas tatueringar för att lättare kunna identifiera dem vid framtida brott.

Avslöjades av tittarna

I programmet besöker Kvartoft en tatueringsstudio, och bestämmer sig plötsligt för att skaffa sig en egen tatuering.

”Är du säker på att du vill ha det här nu?” frågar tatueraren innan tatueringsmaskinen brummar igång – och Kvartoft börjar grimasera.

Senare i programmet visar programledaren stolt upp sin underarm för Leif GW Persson, som inte blir särskilt imponerad – och det är här som bluffen avslöjas.

Uppmärksamma tittare noterade nämligen att Camilla Kvartoft ”tatuerade” sin vänstra underarm, men visade upp sin högra arm i studion.

”En rolig grej”

– Vi var i tatueringsstudion för att göra reportaget och då kom vi på att vi ville skoja till det lite, säger Camilla Kvartoft när Aftonbladet berättar att tittarna avslöjat bluffen.

Samtidigt säger hon att hon inte visade upp fel arm av misstag.

– Till en början var det väl lite obetänksamt att visa upp högerarmen men samtidigt var vi väl medvetna om det. Det är bättre rent kameramässigt att visa upp högerarmen med tanke på hur vi sitter, säger hon.

Och något dåligt samvete för att hon fört GW och tittarna bakom ljuset har hon inte direkt heller.

– Nej, det var bara en rolig grej. Och jag måste säga att jag tycker att det är riktigt kul att vi har så intresserade detektiver till tittare att vi faktiskt blir avslöjade. Vi kanske kan utmana dem igen och se om de kommer på oss fler gånger, säger Camilla Kvartoft.

Aftonbladet har förgäves sökt Leif GW Persson för en kommetar.