Polisen misstog blind pensionär för samuraj

Brittiska Colin Farmer attackerades av polis som trodde blindkäppen var svärd

NYHETER

Blinde och delvis förlamade Colin Farmer, 61, attackerades på öppen gata av poliser – som sände 50 000 volt genom hans kropp.

De trodde hans blindkäpp var ett samurajsvärd.

– Jag var övertygad om att jag höll på att bli mördad, säger 61-åringen.

Alla ska vara lika inför lagen. Men poliserna i Chorley i brittiska Lancashire borde nog ändå genomgå en synkontroll.

I jakten på en samurajsvärdssvingande galning attackerade de blinde och delvis förlamade Colin Farmer, 61. De misstog hans blindkäpp för ett samurajsvärd.

– Jag går i snigelfart. De hade kunnat gå förbi mig, köra förbi mig eller bara sagt "Släpp vapnet", säger Colin Farmer till tidningen The Guardian.

”Trodde det var huliganer”

61-åringen hörde uppståndelse och trodde att det var fotbollshuliganer i farten medan han var på väg att möta vänner. Han hade inte en aning om vad som hände när han plötsligt kände en elektrisk stöt gå igenom kroppen.

Det var polisen skickade honom till marken med 50 000 volt från en elpistol, skriver Daily Mail.

– Det kändes som att det höll på för evigt, säger Farmer som trodde att han höll på att bli mördad på öppen gata skriver AP.

– Han satte sig på min ländrygg med sina knän, vred upp mina armar mot ryggen och satte på handbojorna så att hårt att det gjorde fruktansvärt ont, säger 61-åringen till BBC.

Samtidigt skriker Colin Farmer: "Jag är blind, jag är blind".

När polisen inser att det inte är den svärdsvingade mannen de fångat förde de Farmer till sjukhuset.

Ber om ursäkt

Och nu ber de om ursäkt för den brutala behandlingen de utsatte 61-åringen för i fredags. ”Vi beklagar å det djupaste misstaget” ska de ha skrivit i ett pressmeddelande, enligt AP.

Händelsen ska också utredas.

En annan man greps senare i anslutning till det flertal larm om en samurajman som polisen mottagit. Han släpptes senare utan misstanke om brott.

– Jag vill se polismannen som gjorde det här sparkad, åtalad och inlåst, det finns ingen ursäkt för att attackera en blind och handikappad pensionerad man utan förvarning och med sådana potentiellt dödliga vapen, säger Colin Farmer till Daily Mail.

– Jag är rädd för att gå ute och är så skärrad att jag inte kan sova.

ARTIKELN HANDLAR OM