Förklädd tjuv greps - försökte blåsa banken

Joshua K. Pinney klädde ut sig och stegade in på banken...
NYHETER

Här är förklädnaden som kan gå till historien som den fånigaste någonsin.

Joshua K. Pinney stal en bankkunds id-kort - klädde ut sig till kunden - och stegade in på banken i hopp om att bli rik.

Han greps och åtalades för identitetsstöld - sedan försvann han spårlöst.

...iklädd peruk, lösskägg och ett bandage runt sitt huvud.

Joshua K. Pinney klev in på Bank of Amerika i Des Moines i Iowa med ett stulet id-kort. Planen var att lösa ut ett nytt kreditkort för att kunna plocka ut pengar från kundens konto.

För att efterlikna fotot på id-kortet hade han klätt sig i peruk, lösskägg och virat ett gigantiskt bandage runt huvudet.

När bankpersonalen fick syn på den ovanliga kunden blev de genast misstänksamma. Kunden som blivit av med sitt id-kort hade dessutom larmat banken - när Joshua K. Pinney kom fram till kassan kom ett varningsmeddelande upp direkt, skriver Daily Mail.

Klagade över huvudvärk

När polisen anlände höll Joshua K. Pinney till en början fast vid sin historia - att han verkligen var mannen på bilden. För att smälta in i förklädnaden hade han dessutom bett personalen om ett glas vatten och klagat över huvudvärk han fått efter en bilolycka.

Polismännen var däremot inte lika imponerade över förklädnaden. "Trodde du verkligen att du skulle komma undan med det här", frågade de honom på plats, skriver Daily Mail.

Flickvän stajlade honom

Senare erkände han att det inte var hans id-kort - han menade däremot att han fått kortet av en vän till hans bror - som i sin tur hade hittat det i en bil.

På frågan vad den speciella förklädnaden kom ifrån svarade han att en tidigare flickvän hjälpt honom - hur bandaget kom in i bilden är däremot inte känt.

Joshua K. Pinney åtalades för identitetsstöld, men när rättegången inleddes i torsdags dök han aldrig upp. Om han lyckats komma undan med hjälp av en bättre förklädnad den här gången är däremot oklart.