Såg ufo - då dog fåglarna i trädgården

Foto: NORTH NEWS
Calum Sherwood lyckades fånga den mystiska cirkeln på bild.
NYHETER

Calum Sherwood, 23, fångade ett ufo på bild.

Samma dag hittade hans vän tio döda fåglar i sin trädgård.

Mysteriet förbryllar nu invånarna i brittiska Salterbeck.

Den mystiska ovala cirkeln fotograferades när Calum Sherwood satt på bussen den lilla staden Salterbeck i brittiska Cumbria i måndags.

När han fick höra att hans kompis, Sharon Larkin, hittat tio döda fåglar i sin trädgård samma dag blev han riktigt chockad.

– Det var sparvar och koltrastar. Det är kanske bara en tillfällighet men döda fåglar är förknippade med iakttagelser av ufon, säger Sharon Larkin till Daily Mail.

Hon berättar också att hon hörde mystiska ljud i himlen som lät som "metall som skrapade mot metall."

"Aldrig sett något liknande"

En anställd på kärnkraftverket Sellafield i staden tittade förundrat på ljusformationen i 20 minuter.

– Jag har aldrig sett något liknande tidigare och jag har ingen aning om vad det kan vara, säger han till Daily Mail.

Storbritanniens motsvarighet till SMHI, Met Office, förklarar fenomenet med att det troligtvis rör sig om en kondensationsstrimma från en jetmotor på ett flygplan. Det är däremot svårt att avgöra om strimman ligger över eller under molnen.

– Det är ovanligt att ett civilt flygplan orsakar den här typen av saker så det är troligtvis något militärt, säger en talesperson på Met Office till Daily Mail.

Ljusbollar vid kärnkraftverket

Salterbeck har tidigare skakats av märkliga ljusfenomen. 2010 såg en man som var ute och rastade sin hund flera ufon som flög lågt under molnen innan objekten tvärvände i luften och försvann. 2004 såg flera invånare triangelformade ljus och "ljusbollar" i närheten av kärnkraftverket.

ARTIKELN HANDLAR OM