Demonstranter stormar regeringsbyggnad

1 av 4
NYHETER

Bombådet i Libanon dödade åtta personer, inklusive underrättelsechefen Wissam al-Hassan. I dag begravs han – och samtidigt rasar skottlossning på Beiruts gator.

Enligt nyhetsbyrån AP försökte tusentals demonstranter att storma en regeringsbyggnad i Beirut. Polis och militär svarade med skottlossning och tårgas.

Fredagens bombdåd mot den kände Syrienkritikern Wissam al-Hassan har lett till en politisk kris i Libanon. Oppositionen kräver att regeringen avgår – och har samtidigt manat till stora demonstrationer i huvudstaden.

Regeringen står Syrien nära

– Det blir inga samtal förrän regeringen avgår, sade den tidigare premiärministern Fuad Siniora till demonstranterna som samlats för att sörja Wissam al-Hassan, enligt TT.

Premiärminstern Najib Mikati har erbjudit sig att kliva av, men president Michel Suleiman vill ha kvar honom vid makten.

Den libanesiska regeringen domineras av shiamuslimska partiet Hizbollah, som står den syriska regimen nära. Oppositionen var snabbt ute och anklagade Syrien för att ligga bakom bilbomben.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM