Hemmafru växte upp bland apor i djungeln

Nu släpper Marina Chapman en bok om sitt osannolika liv.
NYHETER

Hemmafrun Marina Chapman uppfostrades av apor i djungeln.

Till slut hittades hon av jägare som sålde henne till en bordell.

Nu skriver hon en bok för att berätta sanningen om sitt dramatiska liv.

Marina Chapman uppfostrades av kapucinapor - som lärde henne att fånga levande föda med bara händerna.

Marina Chapman menar att hon som liten flicka kidnappades och lämnades mitt ute i Colombias djungel.

Under fem års tid levde hon ett Tarzan-liknande liv med en grupp kapucinapor. Hon lärde sig att fånga byten, som fåglar och harar, med bara händerna.

– Hon lärde sig att ta hand om sig själv. Bara vid ett tillfälle blev hon riktigt sjuk, det var efter att hon ätit av giftiga bär, säger hennes dotter Vanessa James till Sunday Times.

Hittades av jägare - såldes till bordell

Hur osannolik hennes historia än låter har de väl ansedda brittiska tidningarna Sunday Times och Telegraph skrivit om hennes märkliga uppväxt.

Marina Chapman tror att hon föddes runt 1950 och kindnappades som femåring innan hon övergavs i djungeln.

– Man tror att något gick snett vid kidnappningen. Allt hon kan komma ihåg är att någon höll en hand över hennes mun och att hon inandades kloroform, säger Vanessa James till Sunday Times.

Efter fem år i djungeln hittades hon av ett par jägare - men historien slutar inte där. I stället för att föra henne i säkerhet såldes hon till en bordell i colombianska Cucuta.

Hon lyckades fly och spenderade flera år på gatan tills en colombiansk familj tog hand om henne.

Skriver bok och planerar dokumentär

I 25-årsåldern reste hon till brittiska Bradford med en grannfamilj. Där träffade hon sin blivande make, kyrkomusikern John Chapman.

När paret gifte sig fick maken veta sanningen om hennes ovanliga uppväxt.

– Hon brukade berätta godnattsagor om djungeln. Jag och mina systrar tänkte inte på att det var något märkligt med det då, säger Vanessa James till Sunday Times.

Med hjälp av dottern har Marina Chapman nu skrivit en bok om uppväxten. Boken "The girl with no name" (Flickan utan namn) kommer ut i april nästa år - ett filmbolag planerar även att göra en dokumentärfilm om hennes liv, skriver The Telegraph.

Kapucinapor kan vara väldigt aggressiva när någon tar sig in i flocken - det har till och med hänt att hanar dödar inkräktare för att skydda honorna.

Enligt experter är det däremot inte helt ovanligt att apor accepterar unga människor i flocken.  I ett tidigare fall levde en fyraårig pojke från Uganda med apor i djungeln i mer än ett år innan han räddades, skriver The Telegraph.