Ku klux klan tände eld på kvinna

1 av 2 | Foto: AP
En Ku klux klan-medlem.
NYHETER

Först hällde de tre männen i vita huvor brandfarlig vätska på Sharmeka Moffitt, 20.

Sedan tände de på.

Nu vårdas hon på sjukhus med brännskador över halva kroppen.

FBI utreder händelsen som ett hatbrott, men ännu är ingen gripen för dådet.

Moffitt har berättat för polisen hur de tre männen dränkte henne i brandfarlig vätska och tände eld på henne i parken i Winnsboro, Louisiana. Med hjälp av en vattenkran i närheten kunde hon själv släcka elden innan en polisman kom till platsen, rapporterar AP.

”Ingen gripen”

På huven på hennes bil fanns rasistiska slagord som smetats ut med någon kletig massa och KKK – en tydlig referens till den rasistiska gruppen Ku klux klan. I larmsamtalet beskrev Moffitt gärningsmännen som tre män som bar vita huvor eller hattar.

– Polisen hittade inga misstänkta gärningsmän eller fordon vid Civitan Park där attacken skedde. Och parken har inte några övervakningskameror.

Sharmeka Moffitt vårdas nu på sjukhus för brännskador av tredje graden.

Stadens polischef kallade attacken för en fruktansvärd händelse och framhöll att ”myndigheterna kommer nu att utreda händelsen för att kunna skipa rättvisa”.

”Är dolt”

Otis Chisley som är ordförande för den lokala förenigen för medborgerliga rättigheter säger att han vill ha mer fakta om vad som egentligen hände innan han drar några slutsatser. Men tillägger att rasism och KKK fortfarande är en del av livet i delstaten.

– Det förekommer i hela Louisiana, det är dolt, men det finns.