Död man i bagageutrymme hade inte utsatts för brott

Foto: ANDERS DEROS
NYHETER

41-åringen var anmäld försvunnen när han hittades död i bagageutrymmet på sin egen bil.

Nu visar obduktionen att mannen inte utsatts för något brott.

Mannen anmäldes försvunnen från sin arbetsplats i Billdal söder om Göteborg i förra veckan – i söndags hittades han död i bagageutrymmet på sin egen bil av Missing People.

Utesattes inte för brott

Bilen stod parkerad utanför mannens arbetsplats och frivilliga från organisationen som sökte efter honom såg att det fanns blod i bagageutrymmet. Polisen kallades till platsen och hittade mannen död.

Nu är obduktionen av kroppen klar.

– Den tillsammans med övrig utredning gör att vi utesluter att han utsatts för brott, säger Peter Adlersson, pressinformatör på polisen i Västra Götalands län.

Utredningen läggs ner

Polisen kommer därför att lägga ner utredningen.

Aftonbladet har tidigare kunnat berätta att polisen missade kroppen i bagageutrymmet, men att det bara tog Missing People några timmar att hitta den.

Det har inte anmälts till polisens internutredning.

– Men vi har tittat på vilka bedömningar som gjordes och det följer gängse regler. Ärendet är handlagt på ett korrekt sätt av oss, säger Erik Nord, operativ chef vid polisen i Västra Götaland. 

"Beklagar att vi inte hittade honom"

Han menar att polisen vidtog de åtgärder man brukar göra vid ett försvinnande av den här typen. Hade omständigheter kommit fram som gjorde att man misstänkte att mannen utsatts för brott hade andra åtgärder vidtagits.

– Man har ju i och för sig alltid med sig brottsperspektivet, men den bild vi hade påverkade vilka prioriteringar vi gjorde när vi sökte honom. Jag kan beklaga att vi inte hittade honom på torsdagen när vi sökte, men vi kan konstatera att resultatet av detta stämmer med den bild vi hade när vi gick in i ärendet, säger Erik Nord.

ARTIKELN HANDLAR OM