Marit Paulsen till sjukhus för hjärtflimmer

NYHETER

Den välkända EU-parlamentarikern Marit Paulsens hjärtflimmer har förvärrats.

Hon har tvingats uppsöka sjukhus i Strasbourg och ligger just nu och väntar på att opereras.

– Men hon är vid gott mod, säger Christian Juliusson,

kanslichef och politiskt sakkunnig på Folkpartiets Brysselkontor.

Marit Paulsen (FP) upprörs över kasserad sallad.

Det är sedan länge känt att EU-parlamentarikern Marit Paulsen, 72, lider av diabetes och hjärtflimmer. I går förvärrades hennes problem och hon tvingades uppsöka sjukhus.

– Hon uppsökte sjukstugan i parlamenetet i Strasbourg. Där transporterades hon i ambulans till sjukhuset, säger Christian Juliusson.

Oregelbunden puls

Redan när Paulsen anlände till franska Strasbourg i måndags kände hon att hennes puls var oregelbunden. Läget blev sedan bättre, men förvärrades under gårdagen.

FP-politikern blev kvar på sjukhuset och läkarna beslutade att hon nu ska opereras för sina problem. Operationen är planerad till i morgon.

"Är vid gott mod”

– Men hon är vid gott mod. Jag har pratat med henne och hon är sitt vanliga arga jag i sjuksängen. Hon sa att hon hoppas vara tillbaka och spela golf redan nästa vecka, säger Christian Juliusson.

Vid Paulsens sida finns maken Sture, rapporterar dt.se.

Efter operationen ska Paulsen transporteras tillbaka till Bryssel, där hon bor i veckorna. FP-veteranen är inne på sin andra vända i EU-parlamentet. Hon satt en första period 1999-2004. På grund av sin svåra diabetes lämnade hon sedan politiken. Men fem år senare gjorde hon comeback i EU-politiken, trots att  och blev med stor majoritet invald på nytt.