”De är våra drömgäster”

Hela chatten med Hannah Widell

NYHETER

Katrine Kielos: 

Jag undrar (förstås) vem som är den utlimata drömgästen till ditt och Amandas program.

Hannah Widell: 

Oj, vi har många drömgäster. Men det är klart att det vore fantastiskt att ha Zlatan och Helena på middag!

Kommentar från Emmy

Har Amanda fått barn eller varför är hon inte med i chatten?

Hannah Widell: 

Amanda har haft en superstökig natt som man har i slutet av graviditeten så hon ligger och sover nu...

Kommentar från Nils

Om du skulle sälja en tidning på Alex S och Amanda vad skulle det stå på löpsedeln? Gärna något smaskigt ;)

Hannah Widell: 

Ha ha ha. De är ju inte så hemliga så jag vet inte vad som skulle vara ett så stort avslöjande. Svår fråga, med ett dåligt svar känner jag. Samtidigt som jag skulle aldrig sälja ut dom för något i världen.

Kommentar från Issa

Jag läser och lyssnar på allt ni gör, ni är verkligen duktiga! Skulle vilja veta om du har några tips på bra böcker som stärker självförtroende och som hjälper en att hantera ångest? Jag har tyvärr inte råd med någon terapeut..

Hannah Widell: 

Tack Issa! Jag tycker att Mia Törnbloms böcker är bra. Läste i går en bok som heter Handbok för Psykon som handlar om hur man går till väga om man har mycket ångest. Den är mer inriktad på ADHD och Bipolära men mycket bra när det gäller handfasta tips! Börja med att ring din husläkare så kan du få hjälp den vägen!

Kommentar från Guest

Hannah (och Amanda!) Vilka inspirationskällor ni är! Jag undrar när ni var runt 20-25 om ni hade svårt att hitta er själva, att acceptera den ni var? Har ni något bra tips isåfall? Jag antar att det kanske gäller även om man har 30-, 40- eller vilken livskris som helst kanske :)

Hannah Widell: 

Jag hade jättesvårt att hitta mig själv. Jag brukar säga att varje år efter 25 blir bara bättre och bättre. Med det menar jag att jag landade i mig själv där någonstans och därefter har jag verkligen kunnat leva ett bra liv. Jag var mycket ledsnare som person också innan 25. Jag hoppas att alla som kände som jag bara kan försöka känna ett lugn om att allt kommer ordna sig och att allt kommer bli bättre. För att det blir det! Jag älskar mitt liv nu och skulle aldrig vilja byta det på något sätt. I dag älskar jag även åren mellan 20 och 25 då jag nu vet hur viktiga de var för att hamna där jag är i dag!

Kommentar från Martin

Vad tycker ni om att hm använder sig av slavar?

Hannah Widell: 

Klart vi inte tycker att några människor i hela världen ska behöva vara slavar.

Kommentar från maya

Vad skulle du laga för middag till Zlatan? :)

Hannah Widell: 

Zlatan skulle få spaghetti och köttfärssås!

Kommentar från Jessica

Hej Hannah! Jag vill först berätta hur mycket er fantastiska podcast hjälpt mig genom min depression, gick in i väggen. Jag undrar om inte ni är intresserade av att göra turné med er podcast så att vi lyssnare kan se er live?

Hannah Widell: 

Hej Jessica! Jag blir så glad när jag får höra att vi kan hjälpa. Det skulle vara så kul att göra en poddturné! Ska genast ta upp det med Amanda!

Kommentar från Emilia

Hej mina fina "vänner" ! För det känns verkligen så, den värme och kärlek ni ger ut är helt otrolig.. Älskar er nya tidning och allt annat ni gör! Jag har ingen fråga direkt så .. Men jag heja på från götet ;) kram på er ! Ps . Amanda lycka till med din bebis :) .

Hannah Widell: 

Emilia! Tack och tack igen. Kram tillbaka från dina vänner!

Kommentar från Mathilda

Kommer ni ha uppehåll i podcasten när Amandas bebis kommer och hur länge kommer det att vara? :)

Hannah Widell: 

Nej som det ser ut nu planerar vi inte ett uppehåll på grund av bebis. Vi kommer göra några poddar lite annorlunda som en liten överraskning!

Kommentar från Lindis

Hej, jag är hemma med bebis och älskar att lyssna på er podcast. Det jag undrar är hur man hittar modet att starta eget. Jag o min syrra har pratat om det i åratal men när man har barn ( har 2) är man så rädd att inte kunna få in stålar. Kram Linda

Hannah Widell: 

Hej Lindis. Vet du, det var precis det vi också var rädda för. Att vi skulle säga upp oss från våra trygga jobb och bli fattiga som lusar. Men det kommer så mycket nytt när man väl tar steget och är så fantastiskt roligt! Vi ville ju också skapa ett liv där vi kan vara mammor utan att ha dåligt samvete. Skaffa en liten grund som ni alltid vet att ni får in pengar på så drömprojekten har något att stå på. Sen är det bara att köra. Jag tror att man måste tänka att det är okej att testa och att misslyckas. Funkar det inte måste man kunna gå tillbaka till sitt gamla jobb eller annat. Det är inte ett misslyckande! Lycka till!

Kommentar från loui

hej hannah! jag är 20 år och känner redan hets och stress för att hitta "den rätta"... har du något tips på hur jag bör tänka när det gäller det? du och amanda är som mina storasystrar jag aldrig haft! puss och kram

Hannah Widell: 

Loui! Låt hetsen och stressen vara ett tag. Du kommer träffa den rätta men inte i stress och hets. Då ser man ingenting. Vi pratar faktiskt lite om det i podden som kommer i morgon. Om att se vem man ska träffa och att kärleken ofta finns närmre än vad man tror. Nu tycker jag bara att du ska koncentrera dig på att ha roligt och dig själv. Det här låter käckt jag vet men kärleken kommer jag lovar! Puss och kram!

Kommentar från Cecilia

Åh, jag vill jobba hos/med Er, ni verkar ha så kul. Ska verkligen sträva efter att jobba med det som jag drömmer om... ni är stora inspirationskällor. Hör av er om ni behöver hjälp med något i norra delen av Sverige ;o).

Hannah Widell: 

Hej Cecilia. Jag önskar verkligen att vi var ett större företag med plats för alla fina som skickar fina ansökningsbrev till oss. Men vi jobbar verkligen på att bli större så snabbt vi kan och då ska vi anställa alla duktiga! Vi hör av oss mot norr! Sluta aldrig dröm det finns så mycket kul att göra!

Kommentar från tova

hej hannah! jag är en glad tjej (för det mesta) på 17 år. 165 cm lång och väger 140 kg. hatar min kropp och har alltid blivit mobbad för den. vad har du för tips till mig för att bättra på min självkänsla?

Hannah Widell: 

Tova, Du måste sluta hata din kropp. Jag fattar att det är svårt med mobbing och allt. Jag tycker att du ska ta hjälp. Gå till din husläkare och även om det sitter långt inne och är svårt be om hjälp! Du kan få en remiss till en terapeut som kan hjälpa dig med självkänsla och allt knas som du har samlat på dig när du har blivit mobbad. Du är ung och har ett helt liv framför dig som kommer bli fantastiskt om du tar tag i det här nu! Lycka till! Jag håller på dig!

Aftonbladet:

Då tackar vi Hannah Widell och lämnar över till nästa chattare, Fredrik Virtanen.

Hanna, har du någon fråga till Fredrik?

Hannah Widell: 

Tack för alla fina frågor! Fredrik! Hur har livet från partyprisse till pappa förändrat dig som person? Har livet blivit som du trodde att det skulle bli?