”Jag levde ett annat liv då”

Läs hela chatten med Fredrik Virtanen

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
NYHETER

Hannah Widell: 

Tack för alla fina frågor! Fredrik! Hur har livet från partyprisse till pappa förändrat dig som person? Har livet blivit som du trodde att det skulle bli?

Fredrik Virtanen: 

hej Hannah love, tack för härligt chatt! Ja vi hade våra roliga dagar du och jag och alla dom andra. Fasen vad kul vi hade! Men ja, det var då och nu är det härligt att närma sig medelåldern med massa barn och dagislämningar... Ett liv då, ett liv nu. Bägge ständigt fascinerande.

Kommentar från Boss

Tja, Fredrik. Ge mig fem bästa låtarna med Springsteen. Hur mycket saknar du nöjesbevakningen?

Fredrik Virtanen: 

Hej Bosse! Oj Bruce..5 bästa...jag är inte ett SÅ stort fan som många verkar tro. Jag är inte Bjurman och Larsson. Jag är mest en Dylan-man. Men okej: Thunder Road, Back in your arms, Tougher then the rest. Backstreets, New York City Serenade.

Fredrik Virtanen: 

Och jag skriver en sida varje måndag på nöjessidorna, Bosse!

Kommentar från barbershop

What's up with the beard?

Fredrik Virtanen: 

Skägget är helt crazy just nu. Det är roligt. Det är ett pappaledighetsskägg som liksom...fått...fortsätta. Det tar tid att skaffa men går oerhört fort att ta bort. Jag behåller det en stund. Det är as wild and crazy jag vågar bli...

Kommentar från Emelie

Vad tycker du är det mest fascinerande med USA?

Fredrik Virtanen: 

Emelie hej. Just nu är det mest fascinerande att de pratar om att de är ”the gratest country on earth”, fortfarande. De kan bli, som Aaron Sorkin skulle säga, men just nu är krisen djup. Det är så mycket som är fascinerande med USA. Oändliga landskap, underbar kultur - den bästa! - och samtdigt finns det så mycket klassklyftor. Det finns verkligen 1000 olika USA. Det är kort sagt: stort, popkulturens hemland.

Kommentar från Moody

Fredrik, hur hade ditt liv sett ut idag om du hade stannat i New York? Beskriv en hypotetisk vanlig dag i det liv som det aldrig blev!

Fredrik Virtanen: 

Moody hej. Oj då hade jag nu (om vio säger att det är USA-tid) läst New York Post, New York Times och druckit blaskigt kaffe på en diner. Sedan hade jag gått på bio. Sedan hade jag arbetat hela dagen. I finaste fall hade det blivit en Dry Martini och en sirloin steak på Wolfgang's då. Jag hade levt som Bjurman - minus hocken! Jag längtar inte tillbaka till att bo där, däremot var det banne mig två tre år sedan jag var där senast. Svårt att hinna iväg med kids.

Kommentar från Lena

hej, har alltid drömt om att bli journalist. Vill helst jobba på en kvällstidning. Hur hamnade du på Aftonbladet och har du några schyssta tips?

Fredrik Virtanen: 

Hej Lena. Jag hamnade på Aftonbladet efter att ha jobbat på Östgöta Correspondenten. Där fick jag in ”en fot” allra första början genom att bevaka lokala rockkonserter. Andra börjar med lokala sportevenemang. Idag är det lite annorlunda med internet men ändå inte. Det funkar än. Mest av allt rekommenderar jag en journalistutbildning på högskola.

Kommentar från Stefan

Jag har just gift mig men tycker det är svårt att sova med ringen? Hur gör du? Kan man ta av ringen på natten?

Fredrik Virtanen: 

Stefan! Äntligen nån som ställer FRÅGORNA. Jag föreslår att du skaffar en ny ring, en enklare, inte en med jättestor diamant på.

Kommentar från Astor

En gång skrev du en krönika där du efterlyste Anders Glenmark. Gav den resultat? Fann du spår av liv?

Fredrik Virtanen: 

Astor! Jag fick via Twitter höra av gamle GES-kompisen Niklas Strömstedt höra att Glenmark hade det mycket bra och även Strömstedt ville ha ut Glenmark på banan igen men Glenmark verkade trivas gott utan att poppa. Det gjorde mig glad. Jag har blommor i mitt hår.

Kommentar från richard cypher

hörde av en kollega att du Fredrk är en dålig bilförare. Hur många gånger har du krockat?

Fredrik Virtanen: 

Richard det där var nedrigt! Jag är inte en dålig bilförare, det har inte din kollega sagt! Jag har aldrig krockat. SÅDESÅ

Kommentar från Knickedick

Vad är det roligaste jobb du någonsin varit på? Eller ett av de roligaste...

Fredrik Virtanen: 

Knickedick. Det som dyker upp är mötet med USA:s president i Ovala rummet. Det är stort att träffa en sittande president. I övrigt är det för många roliga jobb för att minnas...just nu här i chatthetsen i alla fall.

Kommentar från Karl af Rumpeslafs

Aer det verkligen sa svart att fa tid till saker och ting naer man har ungar?

Fredrik Virtanen: 

Karl! Javars. Och om jag skulle åka till USA skulle ju min fru hamna i en shitstorm i minst en vecka. Det är inte så schyst.

Kommentar från SvampBOB

Vilken tidning läser du helst, förutom AB?

Fredrik Virtanen: 

SvD, Expressen, DN - jag måste ha allihop.

Aftonbladet:

Då tackar vi Fredrik Virtanen och lämnar över till nästa chattare, Robert Aschberg. Fredrik, har du någon fråga till Robert?

Fredrik Virtanen: 

Take it away, grann-Robban! Har du införskaffat någon ny festlig maskin på sistone?

ARTIKELN HANDLAR OM