Breiviks advokat köper hus i Sverige

Blir granne med superentreprenör i Grebbestad

1 av 3 | Foto: Scanpix, Google
Blivit med sommarställe Här (blå markering) i Grönemad vid västkustidyllen Grebbestad är Breiviks advokat, Geir Lippestads nyköpta hus.
NYHETER

Efter att ha försvarat Anders Behring Breivik verkar advokaten Geir Lippestad behöva lite lung och ro – då riktar han blickarna mot Sverige.

Norrmannen har nämligen lagt beslag på ett fritidshus i Grebbestad.

– Han kan få plocka svamp med mig, säger grannen Bert Karlsson.

Grebbestad på västkusten är en idyll som semestersvenskar återvänder till år efter år.

Men också en hel del norrmän.

En av dem är advokaten Geir Lippestad, som gjort sig ett namn som Anders Behring Breiviks försvarare. Ett uppdrag som landat honom i världens blickfång – och skulle göra vem som helst lite stressad.

Gjort sig ett klipp 

Lippestad verkar i alla fall ha charmats av den lugna västkustsmiljön. Han står nämligen som ny ägare till ett fritidshus i Grönemad, tillsammans med sin fru Signe.

På köpet verkar han även ha gjort ett riktigt klipp.

Huset som låg ute på bostadsmarknaden i mer än 200 dagar gick för 3,6 miljoner – 250,000 under utropspriset. För det får paret fem rum, en tomt på 699 kvadratmeter och drygt 400 meter till havet.

Och som om inte det vore nog blir han nu granne med superentreprenören Bert Karlsson, som redan lagt märke till norrmannens närvaro i bygden.

”Var ett självmordsuppdrag”

– Ja, jag såg att han var mycket i Grebbestad förra året. Men det var som fan. Det är ju mycket norrmän här, säger han när Aftonbladet når honom.

Bert Karlsson har själv fyra hus i området, och har varit där sedan 1972 – och han har bara gott att säga om Bohuslän.

– Hela mitt företag startade härifrån. Så det är Grebbestad jag har att tacka för mycket, säger Karlsson som imponeras av sin nya granne:

– Jag tycker att det var ett självmordsuppdrag att ta hand om den idioten (Breivik, red. anm.). Men det är faktiskt modigt, folk förstår ju inte att även de måste ha försvar. Fast det måste vara jävligt svårt att försvara honom. Jag hade inte klarat det, säger han.

Vad får Lippestad inte missa, nu som nyinflyttad?

– Vi har Sveriges största sportbutik här, eller nordens är det kanske. 16 000 kvadratmeter.

Men. Jag tänkte mer i naturväg?

– Ja ja, Tjurpannan är ju fantastisk. Men man får vara försiktigt när man är där. Det är en farlig plats om man ramlar i. Annars kan han ju få plocka svamp med mig om han vill, det finns hur mycket som helst här, säger Bert Karlsson muntert.