”Jag kände mig hotad av Knutbyförsamlingen”

Hela chatten med Elisabet Höglund

NYHETER

Kommentar från Ulla Karlsson

Hej Elisabet! Har läst om ditt fruktansvärda år med sjukdomar hur mår du nu? Är du frisk?

Elisabet Höglund: 

HjUlla,njo jag mår ganska bra nuförtiden men är fortfarande trött och har ont i mage och så men efter omständigheterna mår jag bättre än jag någonsin har gjortefter mina operationer.

Kommentar från hida

hej Elisabeth! jag undrar vad är du jobbar med och vad fick dig och jobba med just detta???

Elisabet Höglund: 

Hej HiDA! Ända sen jag var tonåring har jag drömt om att jobba som journalist men vägen dit blev ganska lång.

Elisabet Höglund: 

Just nu skriver jag för Aftonbladet, målar,håller föredrag och kom för två veckor sen ut med en bok.

Kommentar från Siw

Är Du för att Sverige ska många vargar?

Elisabet Höglund: 

Hej Siw! Jag anser som de flesta i Sverige att vi ska ha en robust vargstam i landet. Exakt hur stor den ska vara är svårt att svara på - det har du ju också sett i massmedia. Men det är viktigt att Sverige månar om sin fauna och sina vilda djur. Det gör oss till ett bättre Kulturland.

Kommentar från Andreas Bergström

HAr följt dig alla år i tv kommer du tillbaka?

Elisabet Höglund: 

Hej Andreas! Jag vill väldigt gärna fortsätta att jobba med TV. Gör faktiskt då och då ett inhopp i TV4 Nyhetsmorgon. Skulle också åta mig större uppdrag för TV men samtidigt älskar jag att skriva.

Kommentar från ATTOSWED

Hej Elisabeth! Jag tänker på dig varje gång jag tittar på min högerarm. Ett stort är efter att ha kört på ditt bakhjul på Solleröloppet tidigt 70-tal :-)) Cyklar du forfarande ?

Elisabet Höglund: 

Hej Attoswed! Det var förfärligt. Jag hoppas inte att det var mitt fel. Jag har själv massor med ärr på armar och ben efter gamla cykelvurpor. Ja jag cyklar fortfarande - både på racer oc h mountainbike. Jag älskar det.

Kommentar från Börje

Du är en tjusig kvinna med elak penna - vad är ditt dröm avslöjande?

Elisabet Höglund: 

Hej Börje! Min penna är inte elak - den är bara rättvis. Ja,

Kommentar från Hasse

Vem vinner valet i USA?

Elisabet Höglund: 

Hej Hasse! Ja Good knows! Just nu ser det bra ut för Romney men det betyder inte kan vinna i slutändan i alla fall. Men det är jämnare än någonsin. Jag sätter en tia på Obama men absolut inte mer.

Kommentar från Totte

Du skriver så upplysande och bra om vargfrågan, hur Lena Eek, som ju själv är jägare, för dessas intressen för ökat dödande fast Vargen är starkt utrotningshotad. Hur tänker du kring detta?

Elisabet Höglund: 

Hej Totte! Ja, en del tycker att jag är subjektiv men detstår ju utom allt tvivel att Lena Ek och Centern befinner sig i en djup politisk kris. Och vad är då enklast att höja opiiínionssifforna med än att ta ställning för jägarna. Det känns nästan desperat.

Kommentar från Ann-Len

Hur ser du på nyheten om att prinsessan Madeleine har förlovat sig?

Elisabet Höglund: 

Hej An-Len! Det var jättekul att hon äntligen har hittat enman som hon kan gifta sig med. Jag tror att det är bra för henne. Det ger henne ett lugnare och mera harmoniskt liv, där hon lättare kan hitta sig själv.

Kommentar från crazychester

Vad är du mest stolt över under ditt yrkesliv?

Elisabet Höglund: 

Hej Crazychester!Svår fråga. Jag har gjort många stora avslöjanden i TV och också bidragit till att hjäälpa människor som lider. Det är jag mest stolt över. Sen är jag stolt över att ha fått jobba med så många saker,

Kommentar från IQ

Hej! Hur resonerar du när du väljer att inte rösta i riksdagsvalet och samtidigt är samhällskritisk?

Elisabet Höglund: 

Hej IQ! Svaret är enkelt. Just därfr att jag inte tar politisk ställning genom att rösta så har jag mycket lättaare för att vara samhällskritik. Kritiken gäller då alla partier och jag behöver inte skydda eller skona något särskitl parti. jag blir helt enkelt friare och därför blir jag en bättre journalist

Kommentar från Måns

Mitt största minne av dignvar när du bevakade Knutbymordet. Kände du dig hotad av den övriga församlingen i början, när de fortfarande försvarade Helge?

Elisabet Höglund: 

Hej Måns! Ja, jag kände mig hotad av Knutbyförsamlingen. De skyddade prästen och de journalister som ville granska morden objektivt, tilläts inte göra det. Det gällde främst mig. Men i efterhand förstår alla att det var jag som hade rätt ocg de som hade fel. Usch, vilken lumpen historia från början till slut.

Kommentar från Carina

Jag har liksom du bott i Bryssel och när jag återvände till Sverige förra året blev jag chockad över hur likriktat allt är här, även åsikterna. Alla är rädda för att inte tycka "rätt". Har du också känt av något liknande?

Elisabet Höglund: 

Hej Carina! Jag håller verkligen med dig. Sverige är ett likriktat land och man får bara ha en åsikt. Det gäller allting. Det är inte bra för demokratin men ingen vågat gå emot av rädsla för att bli utfrusna och försatta i karantän.

Aftonbladet:

Då tackar vi Elisabet Höglund och lämnar över till nästa chattare, Jan Guillou. Elisabet, har du någon fråga till Jan?

Elisabet Höglund: 

Ja jag skulle vilja fråga Jan hur han ser på nomineringarna till Årets Augustipris? Varken du eller jag var ju med på listan..

ARTIKELN HANDLAR OM