”Varför ringer Christer Björkman Danny och INTE MIG?”

Hela chatten med Karin Magnusson

NYHETER

Johan Hakelius: 

Japp: Karin, jag har ju också varit debattredaktör. Vad är ditt bästa trick för att bli av med riktigt träigt tråkiga dabettartiklar

Karin Magnusson: 

Haha, hej Johan. Oftast får vi bra material men ibland får man bara tacka nej med ett vänligt leende och be dem vända sig till någon annan debattsida.

Kommentar från Guest123

Hej Karin, vad är roligast med att arbeta på Aftonbladet?

Karin Magnusson: 

Energin i det här huset är enorm. Det går snabbt från tanke till handling. När jag började här blev jag otroligt imponerad över alla skickliga yrkesmän och yrkeskvinnor. Sen gillar jag att folk är bussiga och har humor.

Kommentar från Ronny

Trist att se att AB sänker sig så djupt att de till och med retuscherar Madeleine. En farlig tendens i Sverige att tidningar vars huvudsakliga uppgift är att förmedla vettig information hemfaller åt dylikt sladder. Jag skiter väl högaktningsfullt i kungafamiljen.

Karin Magnusson: 

Hej Ronny! Jag misstänker att den officiella förlovningsbilden är retuscherad av fotografen. Men jag har inga detaljkunskaper i det ämnet. Vad gäller intresset för kungafamiljen så påstår många att de är ointresserade, läsningen och klickningen säger något annat.

Kommentar från Fredrik

Vem är roligast på Aftonbladet?

Karin Magnusson: 

Hej Fredrik! Oj, hur lång tid har vi? Debattredaktionen, Karin L, Anna A, Irene B och Anna-Maria är komiska genier. Oisin är grym. Jan Helin är en väldigt rolig person. Lena Mellin. Jag kan gå på i evigheter. Karin P - mycket rolig. Det är roligt att jobba här som du hör.

Kommentar från Stefan

Hej Karin, du visade ett klipp med en ett barn som slog ner en leksaksbil från ett bord vad hette det klippet,, förövrigt tack för ett bra program samt att jag måste erkänna att jag är nog lite småförtjust i dig.

Karin Magnusson: 

Oj, jag glömde Jon W på debattredaktionen:) Han är djupt sårad. Också Jon är ett komiskt geni.

Karin Magnusson: 

Hej Stefan!Det var ett vänligt inlägg. Det tar jag med mig en dag när det regnar. Jag minns tyvärr inte vilket du menar, men det låter som något vi kan ha visat i Oj, vilken vecka!.

Kommentar från Karin2

Vilken är den viktigaste debaten just nu tycker du personligen?

Karin Magnusson: 

Nu tycker vi att det är spännande med hur S ska landa i frågan om vinster i välfärden. Det strömmar in texter och kommentarer på det. Både från politiker och läsare.

Kommentar från Blåbär

Hur hamnade du på AFtonbladet egentligen var du inte radio?

Karin Magnusson: 

Hej Blåbär! Helt korrekt. Jag jobbade i många år på Sveriges Radio. Först i P3 med ett program som gick i många år som hette Flimmer. Sen gick jag till P 1 och jobbade med många olika program där. Jag har också arbetat som programledare i SVT. 2008 blev jag rekryterad hit.

Kommentar från strip

Vad har du gjort som journalist som du är mest stolt över?

Karin Magnusson: 

Haha, autostavningen. FLIPPER inte Flimmer.

Karin Magnusson: 

Hej Strip! Jag tänker sällan så. Journalistik är ett kollektivt arbete och det är oftast flera personers förtjänst att något blir lyckat. Men självklart är jag stolt över hur vi flyttat fram debatten i Aftonbladet. Vi jobbar nära läsarna och låter läsarna synas mycket, det är inte så många debattredaktioner som gör.

Kommentar från CanCan

Fler och fler anser att Aftonbladet blivit Sveriges svar på Fox News i USA - det vill säga en massiv åsiktsförmedlare med en tydlig livegen politisk agenda istället för att vara nyhetsförmedlare. Samtidigt brukar Aftonbladet håna Fox News för just deras livegna åsiktsförmedling. Har du någon kommentar ang. detta, Karin?

Karin Magnusson: 

Hej CanCan! Nyheter i dag går väldigt snabbt och vi ser att efterfrågan på analys ökar. Kolumnisterna - som kanske är det du menar med massiva åsiktsförmedlare - är ett sätt att möta det. Nyheterna berättar vad som hänt, kolumnister eller åsiktsförmedlare kan berätta vad det betyder. De politiska åsikterna hittar du på ledarplats.

Kommentar från Ulrica

En professor skrev nyligen att invandringen ger Sverige 40-50 miljarder en förlust årligen vad anser du om det?

Karin Magnusson: 

Hej Ulrica! Jag har ingen möjlighet att kontrollera den uppgiften nu.

Kommentar från svensson

Nu när man klickar på en artikel så hamnar man i en ätervändsgränd med reklam. Förr så fortsatte förstasidan efter artikeln. Tycker du att det här var en lyckad förändring?

Karin Magnusson: 

Hej Svensson! Nu säger den tekniska supporten bredvid mig att vi har tagit bort det s.k släpet som gjorde sidan tung. Är det svar på din fråga?

Kommentar från Erik Selander

Aftonbladet är med sin profil och slagkraft med bred marginal den största möjligheten svensk demokrati har i vår epok just nu. Vad ser du för möjligheter för tidningen och Skipstedt att ta denna plats?

Karin Magnusson: 

Hej Erik! Stor fråga. Vi ska fortsätta att göra angelägen journalistik för många människor, det är vår uppgift. Få människor att tänka, känna, reflektera och ifrågasätta.

Kommentar från Eva

Har du någonsin sett en småbarnsavdelning på ett dagis inifrån? Det har jag. Det är en miserabl syn. Små tultande barn med döda blickar som oftast förgäves försöker fånga en vuxens uppmärksamhet. Inte konstigt att ungar av idag i allt större utsträckning blir psykstörda. Hur har du mage att propagera för 35 tim dagisvecka när föräldrarna är hemma?

Karin Magnusson: 

Hej Eva! Det skrev jag inte. Min hållning är att alla barn borde erbjudas möjligheten, sen kan föräldrarna välja att inte ha det så. Jag tycker den svenska förskolan med sin skickliga personal är helt enastående, jag känner inte alls igen din bild.

Kommentar från Hjelm

Jag kan se dig leda melodifestivalen, skulle du nappa?

Karin Magnusson: 

Hahahaha, varför ringer Christer Björkman Danny och INTE MIG? Go figure. Skämt å sido. Jag tror Gina kommer göra ett fantastiskt jobb.