Kannibalpolis åtalad i New York

1 av 3 | Foto: REUTERS
En tecknares bild av åtalet mot polisen Gilberto Valle, som är misstänkt för förberedelse till kidnappning, våldtäkt, tortyr och mord.
NYHETER

Polisen Gilberto Valle, 28, åtalades i veckan i New York, misstänkt för förberedelse till kidnappning, våldtäkt, tortyr och mord.

Enligt åtalet hade Valle identifierat och gjort en lista på omkring 100 kvinnor som han planerade att kidnappa, tortera och våldta.

Sedan skulle han tillaga dem och äta upp dem.

I förundersökningen mot Valle refereras till flera e-mail och inlägg på forum på internet där han detaljerat beskriver sina kannibal- och tortyrplaner, uppger nyhetsbyrån AP.

– Jag tänkte binda henne vid en ställning och tillaga henne på låg värme, hålla henne vid liv så länge som möjligt, skrev han, enligt förundersökningen, i en mejlkorrespondens i juli i år.

Bilder på 100 kvinnor

Under en husrannsakan beslagtog polisen Valles dator. I den hittades en lista på omkring 100 kvinnor med deras namn, adresser och fotografier. Några av uppgifterna kom från polisens databaser, information han misstänks ha skaffat på sitt arbete.

– Åtalspunkterna behöver inte kommenteras av oss. De talar för sig själv, det vore en underdrift att säga att Valles planer är chockerande, säger Mary E. Galligan, chef för den federala polisen FBI:s kontor i New York, till AP.

Valles arbetsgivare, polisen i New York, har ännu inte kommenterat anklagelserna mot honom.

Träffades och åt lunch

Det har inte framkommit om någon kvinna verkligen skadades men enligt FBI:s utredning träffade Valle en av kvinnorna på listan och åt lunch med henne, uppger New York Post.

I ett annat avsnitt i åtalet misstänks Valle för att i februari, via mejl, ha planerat att kidnappa en kvinna för någon annans räkning. Han skrev i mejlet: "För 5 000 dollar är hon din".

Valle skrev i samma konversation att han skulle "knocka henne, binda hennes händer och fötter och förse henne med munkavle. Efter det ska jag stoppa ner henne i en stor väska och rulla ut henne till min van."

Mobilpejling

FBI pejlade i mars månad Valles mobiltelefon till kvarteret där kvinnan som namngavs i mejlkonversationen bor.

En FBI-agent förhörde kvinnan som uppgav att hon inte känner Valle så bra och att han aldrig har varit hemma hos henne.

Gilberto Valle blev avstängd från sin tjänst på polisen i New York i förra veckan.