”Iniesta är världens bästa fotbollsspelare”

Hela chatten med Johanna Frändén

NYHETER

Johanna Frändén: 

Jag är ju personligen kanske mer förtjust i Ronaldos persona och spelstil. Men det går ju inte att komma ifrån att Leo Messi uträttat en jävla massa i hysteriskt unga år.

Kommentar från Guest

Vem tycker du är bäst, Messi eller Ronaldo

Johanna Frändén: 

Mycket bra fråga. Jag kanske skulle ha gjort akademisk karriär, är rätt ofta rätt sugen på att grotta ner mig i obskyra ämnen, typ fransk grammatik eller amerikansk postmodern sociologi.

Kommentar från johan

Vad skulle du arbeta med om du inte var journalist?

Johanna Frändén: 

Nej, under den närmsta framtiden kommer man inte spela 4-4-2. Klubben är ju närmast dogmatisk på den punkten.

Kommentar från Kjell i Karlskrona

Vad tror du om Barcas framtid, kommer man nånsin spela 4.4.2 eller forsätter man med invand stil, och Tito är han permanent eller tillfällig?

Johanna Frändén: 

Jag trivs alldeles förträffligt i Paris och har alltid trott att jag skulle komma att bo här nån gång i livet. Rom är en annan favorit. Med övernattningslägenhet i Berlin...

Kommentar från Claes

Om du var tvungen att välja ett ställe att bosätta dig på för resten av livet, var som helst, vilket skulle du välja?

Johanna Frändén: 

Det blir ju konstigt om Zlatan Ibrahimovic inte får den. Den svenska alltså. Den internationella ska Andrés Iniesta ha. Han var bäst i VM.

Kommentar från Guest

Vem tycker du ska få guldbollen?

Johanna Frändén: 

Det är väldigt olika, men de dagar jag är i Paris sitter jag på Aftonbladets systertidning, Schibstedägda 20 Minutes redaktion mitt i stan. Vissa dagar åker jag ut på träning hos PSG och går på presskonferenser. Och så matcher. För inför-jobb, planerar resor, bloggar och mejlar. Typ.

Kommentar från Guest

Hej Johanna! Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Johanna Frändén: 

Så här är det: Man begår karriärssjälvmord om man svarar något annat än nej på den frågan. Så: nej. Eller, i alla fall sker det mycket mer sällan än vad folk verkar tro. Det är inga raggningsmiljöer man träffas i direkt.

Kommentar från TL

Jag tycker du har en mycket härlig personlighet som verkligen lyser igenom och det märks. Är det någon fotbollsspelare som någonsin har försökt att stöta på dig?

Johanna Frändén: 

Jag har inget, direkt. Kan sakna det lite, men det känns nästan omöjligt med jobbet. Håller ju på Sveriges alla landslag så klart.

Kommentar från Guest

Vilket är ditt favorit fotbollslag!

Johanna Frändén: 

Jag har full respekt för den åsikten. Zlatan är både och skulle jag säga, dryg i vissa lägen, och väldigt varm i andra. Men i utgångsläget har ju folk mer tolerans med hans stil än de har hos andra människor, upplever jag.

Kommentar från Torbjörn

Jan Guillou tyckte i sin chatt att Zlatan är mycket osympatisk. Vad tycker du?

Johanna Frändén: 

Äh, det är klart de inte är, men de har just nu ingen identitet att hänga upp sig på. Milan kommer alltid att komma tillbaka, men om det ska ske nu eller om tio år hänger ju mycket på Berlusconi.

Kommentar från Bruno

Är Milan slut som lag nu när Zlatan och de andra stjärnorna lämnat?

Johanna Frändén: 

Jag äter helst vegetariskt. Älskar medelhavsmat generellt, mest italiensk kanske, och nordafrikansk. Löv it.

Kommentar från Jessica

Vad är din favoritmat?

Johanna Frändén: 

Tack. Man övar sig. Sen är jag inte sen på att uppmärksamma skitkommentarer i olika forum, jag tycker att det är viktigt att visa hur vardragen ser ut för kvinnliga sportjournalister, men faktum är att de inte är så många längre. Mycket färre nu än för kanske tre år sedan.

Kommentar från Karin

Jag tycker att du är en fantastisk journalist med en stor portion humor, men hur gör man för att inte ta åt sig av allt skit folk skriver till en?

Johanna Frändén: 

För mig är det Andrés Iniesta. Han är helt komplett. Men jag är ju inte dum i huvudet. Jag ser ju att Leo Messi är okej också, och att Cristiano Ronaldo är något alldeles extra. Nästa generation? Mario Götze, Marco Reus och Neymar är de namn som kommer till mig snabbast på herrsidan. Finns fler förstås.

Kommentar från Karl

Vem är världens bästa fotbollsspelare enligt dej? Å vem/vilka tror du blir nästa generation?

Johanna Frändén: 

Ganska så goda. Men jag har lite svårt att se vad Sverige ska uträtta där. Jag ser inga framsteg och ingen direkt plan för det här laget. Det känns lite hipp som happ och väldigt optimistiskt ofta.

Kommentar från Ida

Vad tror du om Sveriges chanser att lyckas komma med i VM i Brasilien?

Johanna Frändén: 

Kan nog vara nån landskamp. Tyskland – Sverige nu senast så klart. Sverige – Spanien för några år sen, när det blev 2–0 på Råsunda. Sen har jag sett ett gäng Clásicos som alla varit kul på ett eller annat sätt. 5–0 på Camp Nou var fascinerande. 2010 kanske?

Kommentar från Heden

Vilken är den roligaste matchen du har sett live i ditt yrke?

Johanna Frändén: 

Svenska, franska, engelska, italienska och spanska. Förstår katalanska flytande också, men är kass på att uttrycka mig. Har bott i alla länderna ska tilläggas. Det hjälper.

Kommentar från Simon

vilka språk talar du flytande?

Johanna Frändén: 

Jag tänkte bara att jag ville visa utan att snacka. Men det handlade ju inte om att ta politisk ställning för en kandidat i ett val, det handlade om att få igång debatt om att alla är värda en regelrätt och opolitisk rättegång. Framför allt i länder där vi håller publika evenemang som fotbollsmästerskap.

Kommentar från Benno

Johanna, hur tänkte du när du valde en Tymoshenko-frisyr i somras? Har sällan sett ett sådant politiskt ställningstagande, men det var fantastiskt. Om UEFA väljer att lägga mästerskap i sådana länder så måste journalister också våga rapportera. Snyggt jobbat!!

Johanna Frändén: 

Nej, jag tror inte det. De har ju sålt huset i Malmö och jag tror att han vill leva mer tillbakadraget i framtiden. I Malmö skulle han bli en vandrande skyltdocka. Sen vill han prestera på internationell nivå tills han lägger ner, det tycker jag han påpekar titt som tätt.

Kommentar från Blue Boys

Tror du att Zlatan kommer avsluta karriären i Malmö FF? Trots att det inte låter riktigt så på honom nu eller för några år sedan.

Johanna Frändén: 

Och jag KUNDE den till slut ju!

Johanna Frändén: 

Något på Ö? Jag minns inte : )

Kommentar från P-O

Repris på en På-spåret fråga, som du inte kunde då: Vad heter Halmstads BKs hemma-arena ?

Johanna Frändén: 

Jag sitter ju väldigt sällan på redaktionen, men vi har några genier som är otroligt all round. Johan Flinck. Stefan Holm. Petra Thorén. Mats Wennerholm som tar över chatten efter mig har ju en spännande mix med hockey och friidrott också.

Kommentar från AIK

Vem kan mest sport på redaktionen?

Johanna Frändén: 

Säg det. Kanske en arabisk liga. Har hört på omvägar att han flaggat lite för det. Men det kan väl bli ett nedjoggningsår i Italien också kanske?

Kommentar från Olof

Var flyttar Zlatan nästa gång?

Johanna Frändén: 

Jag tycker ju att en klubb som Atlético Madrid är kul att ha kontakt med. Många världsstjärnor som passerar där och är lite mer tillgängliga än i de två stora jätteklubbarna.

Kommentar från Anders

Hej Johanna, vilket lag i primera divsion är roligast att bevaka? Är det de stora FCB och Real eller någon mindre klubb?

Johanna Frändén: 

Jag höll på mellan 10 och 15 kanske. Hade en inte ofruktad vänsterfot och gjorde en del mål, men Lerdala IF fick alltid stryk och jag har lite för tveksamt temperament för idrott. Jag blir så...ocharmig.

Kommentar från Russel

Hej Johanna! Ha du lirat fotboll själv också?

Johanna Frändén: 

Det varierar. Ibland är resandet väldigt kul, ibland känns det osunt, stressigt och ensamt. Det bästa är väl att man få se så mycket bra fotboll live. Och bo på fantastiska ställen.

Kommentar från Elias

Vad är det bästa med ditt jobb?

Johanna Frändén: 

Det var fint skrivet. Ja, hm, jag fick ju lite hybris av att ha satt Chelsea som slugsegrare på tidigt stadium förra året och sa i år Manchester City tror jag. Har flaggat för Dortmund som överraskning. Man måste hålla fast i sånt.

Kommentar från Simme

Johanna, varför finns det inte fler som dig? Nog aldrig läst en dålig artikel av dig. Men en riktigt fråga då, vem tror du vinner CL league i år?

Johanna Frändén: 

Haha, och där tar jag vid. Från London till Paris. Peter: En gång, under värsta bojkottiden av Aftonbladet sa han: 'Försök inte att prata med mig, det kommer att kosta dig'. Det var lite festligt tycker jag.

Peter Wennman: 

Vad är det mest chockerande Zlatan sagt till dig, Johanna?

ARTIKELN HANDLAR OM